Verkkokaupan sesonki käynnistyi vilkkaasti – joululahjojen ostaminen aloitettiin entistä aiemmin

29.11.2021

main_image

Verkkokaupan sesonki on käynnistynyt vauhdilla, mikä näkyy Postin toimittamissa pakettimäärissä. Black Friday -viikon torstaina ja perjantaina Posti toimitti yhteensä yli 100 000 pakettia enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Viime viikolla paketteja toimitettiin reilut 1,5 miljoonaa kappaletta. Koronan käynnistämä muutos verkko-ostamisen aktiivisuudessa on pysynyt korkealla tasolla, ja kauppa on siirtymässä pysyvästi verkkoon.

”Joulusesonki on meille vuoden vilkkainta aikaa ja kasvu näkyy kaikissa toimitustavoissa: paketteja menee kotiin, noudettavaksi ja postiluukkuun. Erityisen suosittu on ollut uudistunut kotiinkuljetuksemme, joka kasvoi 60 % verrattuna vuoden takaiseen. Lämmittää kovasti mieltä, että kasvu näkyy vahvasti myös suomalaisten pienyritysten kohdalla. Uskomme pakettimäärien vielä kasvavan edellisvuosien tapaan kohti joulua”, sanoo Postin liiketoimintajohtaja Tommi Kässi.

Kässin mukaan Postin viime viikon ennätysurakka sujui hyvin. 

”Teemme kaikkemme, jotta asiakkaat saavat paketit nopeasti ja toivottuun paikkaan. Sesonkivalmistelut aloitettiin jo alkuvuonna. Pakettimäärien ennustamiseen on tuonut kuitenkin haasteensa muuttuva koronatilanne ja -rajoitukset. Moni asiakas haluaa välttää kauppojen ruuhkia ja tilaa ostokset suoraan kotiin.”

Posti on varautunut sesonkiin muun muassa avaamalla 101 väliaikaista noutopistettä ympäri Suomen, lisäämällä kuljetuksia ja palkkaamalla tuhansia jouluntekijöitä. Suurimmissa kaupungeissa paketteja toimitetaan viikon jokaisena päivänä sesongin ajan. Entistä laajempaa ja kattavampaa palvelupisteverkostoa on rakennettu koko vuosi, ja automaatteja on avattu 5–10 joka viikko. Nyt automaatteja on 400 enemmän kuin vuosi sitten. Uusia henkilökohtaisen palvelun pisteitä on avattu tänä vuonna jo 100. Yhteensä Postin palvelupisteitä on lähes 3 300.

Kotimaan paketit ehtivät jouluksi perille, kun ne lähettää viimeistään 21. joulukuuta. Valmiiksi maksetun paketin voit jättää mihin tahansa pakettiautomaattiin tai postiin. Lisätietoa joulun lähetysajoista www.posti.fi/joulu.