Ulkomaan joulupaketit, -kortit ja -kirjeet kannattaa lähettää hyvissä ajoin

03.11.2021

main_image

Joulusesonki lähestyy ja pian on aika lähettää joulutervehdykset ulkomaille. Tänä jouluna Suomesta ulkomaille lähtevien pakettien ja kirjeiden kulku on helpottunut, ja kuljetusyhteydet ovat poikki enää 20 maahan. Poikkeusreittien ja rajallisen kuljetuskapasiteetin takia lähetyksiin voi kuitenkin edelleen kohdistua viiveitä ja lentoaikataulut voivat muuttua nopealla aikataululla. Koronan vaikutuksesta maakohtaiseen tilanteeseen löytyy lisätietoa sivulta https://www.posti.fi/korona-ulkomaille

”Joulu on ilahduttamisen aikaa, ja moni haluaa muistaa rakkaita ja ystäviä myös ulkomailla. Vaikka joulun taikaa ei voi pistää pakettiin, ei se tarkoita sitä, etteikö paketti voisi viedä sitä perille. Me postilaiset haluamme työmme avulla mahdollistaa ja viedä perille näitä jouluisia muistamisia ja tervehdyksiä ympäri maailman”, toteaa Jarmo Ainasoja, joka vastaa Postin joulutoimenpiteistä.

Viimeiset postituspäivät: Euroopan ulkopuolelle, Eurooppa, Pohjoismaat ja Baltia

Parantuneista kuljetusyhteyksistä huolimatta kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä ja lähettää joulumuistamiset mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Euroopan ulkopuolelle lähetettävät paketit ja Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 1.12. Economy-kortit ja -kirjeet Euroopan ulkopuolelle on hyvä lähettää viimeistään 24.11.

Euroopan maihin lähetettävät paketit sekä Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 8.12. Economy-kortit ja -kirjeet Euroopan maihin on postitettava viimeistään 1.12.

Pohjoismaihin lähetettävät paketit on hyvä postittaa viimeistään 14.12. Priority-luokan kirjeet ja kortit voi lähettää myös 14.12. (poikkeuksena Tanska 7.12.). Economy-luokan kirjeet ja kortit Pohjoismaihin on postitettava viimeistään 7.12. (poikkeuksena Tanska 30.11.).

Baltiaan lähetettävien pakettien ja Priority-luokan kirjeiden ja korttien viimeinen postituspäivä on 16.12. Economy-korttien ja -kirjeiden viimeinen postituspäivä Baltiaan on 9.12.

Lopulliset päivämäärät saattavat vielä muuttua joulunalusajan lentoyhteyksien ja niiden kapasiteetin tarkentuessa. Ajantasaiset tiedot löytyvät sivulta https://www.posti.fi/fi/henkiloille/joulu/ulkomaan-lahetykset

Postin joulusivustolta posti.fi/joulu löytyvät kaikki joulun lähetyksiin liittyvät aikataulut, tiedot ja vinkit. Sivulta löytyy myös tietoa palvelupisteistämme sekä sesonkia varten perustettavista väliaikaisista noutopisteistä.