Tarkentuva toimitusaika, reaaliaikainen karttaseuranta ja nopeammat toimitukset kotiin toimitettavissa paketeissa Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa

19.10.2021

Posti käynnisti keväällä Vantaalla toimintamallin, jossa paketin vastaanottaja saa tarkan ajan ja reaaliaikaisen karttaseurannan toimitukselleen. Samalla pakettien toimitusaikoja nopeutettiin vuorokaudella. Nyt samat ominaisuudet otetaan käyttöön myös Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Helsingissä pakettien kotijakelu tapahtuu täysin sähköisesti.

Korona-aika on kasvattanut merkittävästi kotiinkuljetusten suosiota, ja Posti jatkaa niiden kehittämistä. Paketin tilaaminen kotiin koetaan helpoksi ja mutkattomaksi tavaksi saada lähetys, ja sitä suositaan erityisesti silloin, kun halutaan säästää aikaa tai lähetys on raskas tai suurikokoinen.

Toimituspäivän aamuna tarkentuva +-30 minuutin toimitusaika sekä toimituksen reaaliaikainen seuranta on ollut käytössä Helsingissä, Espoossa ja Tampereella syyskuusta lähtien. Turussa ja Oulussa pakettien vastaanottajat saavat ominaisuudet käyttöönsä lokakuun loppuun mennessä.

Lisäksi paketit on toimitettu kotiin vuorokautta nopeammin kaikissa mainituissa kaupungeissa lokakuun alusta alkaen. Paketin vastaanottajalle nopeampi toimitus näkyy siten, että illalla saadussa toimitusaikatiedustelussa toimituksen voi valita jopa seuraavaksi aamuksi.

”Uusien toiminnallisuuksien myötä kotiinkuljetuksista saatu palaute on ollut erinomaista: 11 000 asiakasta on tähän mennessä antanut palautetta, ja keskiarvo on ollut 4,8 asteikolla 1-5. Erityisesti asiakkaitamme on ilahduttanut kuljettajiemme ystävällisyys ja ammattimainen asenne. Verkkoshoppailun suosio jatkaa kasvuaan, ja haluamme tehdä ostosten vastaanottamisesta mahdollisimman sujuvaa ja mukavaa. Verkkokauppiaille olemme valtakunnallisesti palveleva kumppani, joka toimittaa lähetykset laadukkaasti perille myös ruuhka-aikoina, kuten jouluna”, kertoo Tommi Kässi, joka vastaa Postin suurista kotimaisista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista.

Uudet ominaisuudet tulevat olemaan osa OmaPostia eli toimitusajan valinta, tarkennus ja toimituksen karttaseuranta tapahtuu OmaPostin kautta. OmaPosti-sovelluksen lataaminen on maksutonta ja sitä voi käyttää joko sovelluksen tai verkkosivujen kautta.

”Pakettitoimituksiin liittyvä kehitystyö jatkuu aktiivisena. Olemme rakentaneet koko vuoden entistä laajempaa ja kattavampaa palvelupisteverkostoa, ja avanneet tänä vuonna 5-10 automaattia joka viikko. Palvelupisteverkostomme on Suomen kattavin: lähes 3 300 palvelupistettä palvelee asiakkaita ympäri Suomen. Lisäksi tuomme väliaikaista lisäkapasiteettia verkostoomme varmistaaksemme sujuvat pakettitoimitukset myös jouluna”, sanoo Kässi.

Helsingissä pakettien kotijakelu tapahtuu täysin sähköisesti   

Posti aloittaa kotiin jaettavien pakettien toimittamisen sähköisesti lokakuun lopusta alkaen Helsingissä. Sähköistä jakelua varten alueelle on hankittu 18 uutta sähköpakettiautoa. Kaikki Helsingin kotiintoimitukset, joissa on käytössä tarkentuva toimitusaika ja karttaseuranta, tulevat siis jatkossa 100-prosenttisesti sähköisesti. Kaikki Postin käyttämä sähkö on uusiutuvaa, joten Helsingissä tapahtuva pakettien kotijakelu on täysin päästötöntä. Joulun ruuhkaisimmilla viikoilla kotiinkuljetusta saatetaan kuitenkin joutua tekemään myös perinteisellä kalustolla. 

“Tavoitteemme on toimittaa kaikki kuljetukset tulevaisuudessa täysin päästöttömästi. Helsingin pakettien sähköinen jakelu on yksi askel kohti tätä tavoitetta. Tulemme lähitulevaisuudessa kertomaan uusista alueista, joissa täysin sähköinen jakelu otetaan käyttöön”, sanoo Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.