Tarkentuva toimitusaika ja mahdollisuus seurata lähetystä kartalla: Posti tuo kotiin toimitettaviin paketteihin uusia toivottuja ominaisuuksia

03.05.2021

main_image

Posti aloittaa Vantaalla pakettien kotiintoimitukset, joissa vastaanottaja saa toimituspäivän aamuna tiedon tarkemmasta toimitusajasta +-15 minuutin aikaikkunassa. Lisäksi vastaanottaja voi seurata paketin toimitusta reaaliaikaisesti kartalla. Toukokuussa paketit myös saapuvat entistä nopeammin, kun kotiin toimittavien pakettien toimitusaikaa nopeutetaan 24 tunnilla samalla alueella. Tarkentuvat toimitusajat, karttaseuranta ja nopeammat kotiintoimitukset otetaan syksyn aikana käyttöön myös muissa suurissa kaupungeissa.   

Kotiin toimitettavien pakettien suosio on lisääntynyt koronan myötä, ja pakettimäärien kasvaessa myös toimitustavan helppoutta ja sujuvuutta on kehitetty asiakaspalautteen perusteella. Kuluttajat haluavat verkko-ostamisen olevan helppoa ja mutkatonta, ja samaa vaivattomuutta toivotaan myös toimituksilta.

Kasvaneen suosion myötä Posti on jo aiemmin nopeuttanut kotiintoimituksia ja parantanut toimitusaikatarkkuutta, jonka lisäksi vastaanottaja voi aina halutessaan valita koronaturvallisen paketin jätön, jossa ei ole henkilökohtaista kohtaamista. 

Nyt Posti ottaa pakettien kotiintoimituksissa käyttöön uusia ominaisuuksia, joiden tavoitteena on parantaa asiakastyytyväisyyttä entistään. Vantaalla otetaan käyttöön toimintamalli, jossa Posti tarkentaa toimituspäivän aamuna vastaanottajan aiemmin valitsemaa toimitusaikaa +-15 minuutin aikaikkunaan. Lisäksi vastaanottaja voi seurata toimitusta kartalla reaaliaikaisesti sekä antaa kuljettajalle toimitusta helpottavia tietoja, kuten esimerkiksi ovikoodin tai summeria koskevia ohjeita.

Tommi Kässi, joka vastaa Postin suurista kotimaisista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista, kertoo:

– Asiakastyytyväisyytemme kotiin toimitettavissa paketeissa on ollut koko alkuvuoden erittäin korkea, huhtikuussakin 4,5/5. Haluamme kuitenkin palvella asiakkaita entistäkin paremmin, ja siksi tuomme ruoan verkkokauppatoimituksista tutun toimintamallin nyt myös paketteihin. Tarkempia toimitusaikoja ja karttaseurantaa on toivottu paljon, ja on erittäin mukava päästä toteuttamaan nämä toiveet. Mitä paremmin toimituksia voi seurata ja ohjata, sitä tyytyväisempiä asiakkaat ovat ja sitä enemmän verkosta ostetaan.

Uudet ominaisuudet laajennetaan muihin suuriin kaupunkeihin syksyn aikana, jolloin ne tulevat myös osaksi OmaPostia.      

Toimitukset nopeutuvat vuorokaudella

Seurannan ja tarkentuvan toimitusajan lisäksi pakettien kotiintoimituksia tullaan nopeuttamaan vuorokaudella Vantaalla. Paketin vastaanottajalle nopeus tarkoittaa sitä, että aamulla saadussa toimitusaikatiedustelussa voi valita toimituksen jo samalle illalle.

– Asiakastyytyväisyys ja -palaute ohjaa toimintaamme vahvasti, ja olemme kiihdyttäneet kehitystyötämme pakettien toimituksiin liittyen. Verkkokauppa kasvaa vahvasti, ja me haluamme olla mukana tekemässä verkkoshoppailusta vielä mukavampaa. Toimitukset ovat siinä erittäin tärkeässä roolissa. Tavoitteemme on kasvattaa automaattien määrää, parantaa toimitusten tarkkuutta ja nopeutta sekä tuoda markkinoille edistyksellisiä ratkaisuja yhdessä verkkokauppiaiden kanssa, toteaa Kässi.