Postipalvelut: Postin kevennetty jakelu tiistaisin ja torstaisin alkaa 1. huhtikuuta

18.03.2022

Postin aiemmin viestimä muutos postinjakelun kevennetyistä päivistä alkaa 1. huhtikuuta. Nykyinen kevennetty perjantai muuttuu kevennetyksi torstaiksi 1. huhtikuuta 2022.

Muutoksen taustalla on paperisen postin määrän väheneminen edelleen ja postia lähettävien yritysten sekä yhteisöjen tarpeiden eriytyminen myös alueellisesti.

Kotitalous saa nykyisin noin 3,0 osoitteellista kirjelähetystä viikossa. Kirjemäärästä on hävinnyt 2000-luvulla sähköisen viestinnän myötä yli 70 %. Koronapandemia on lisäksi kiihdyttänyt voimakkaasti erityisesti kirjeiden määrän vähenemistä.

Kehitämme jakelupalvelujamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Postinjakelun rytmittäminen viikonpäivinä postimäärän mukaan on tärkeä keino, jonka avulla pystymme pitämään huolta kansalaisten ja yritysten postipalvelujen jatkuvuudesta koko maassa. Yksi tapa on keskittää postien jakamista maanantaille, keskiviikolle ja perjantaille, ja keventää tiistaisin ja torstaisin.

Sanomalehtiä jaamme Postin varhaisjakelussa edelleen seitsemänä päivänä viikossa ja muun postin jakelua rytmitämme viidelle arkipäivälle. Yleispalvelun osalta jakelu tapahtuu postilain mukaisesti. Postin kulkunopeuteen muutos ei vaikuta eikä kevennettyjen jakelupäivien muutos perjantailta torstaille aiheuta henkilöstön vähentämistarvetta.

Postin palvelupisteet ja asiakaspalvelu palvelevat normaalisti, eikä muutoksella ole vaikutusta pakettien jakeluun.

Tiistaisin ja torstaisin jaetaan:

Sanomalehdet varhaisjakelussa

Päiväpostin piirissä olevat sanomalehdet

Plus-merkillä varustetut kirjeet ja kortit

Pikakirjeet

Paketit

Laboratoriolähetykset

Yrityspostinumeroon, yritysosoitteeseen ja postilokeroon lähetetyt lähetykset

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin jaetaan:

Kaikkia tuotteita ml. edellä mainitut

Tiedotimme muutoksesta aiemmin syyskuussa 2021

20210923_ps_postia_jaetaan_jatkossa_kevennetysti_tiistaisin_ja_torstaisin - Posti