Postipalvelut: Kevennettyyn perjantaijakeluun palataan nyt joulusesongin jälkeen 15. tammikuuta

14.01.2021

Joulun ajan sesonki oli postinjakelussa ylivoimaisesti vuoden vilkkainta aikaa ja jaettavaa postia riitti runsaasti viikon jokaiselle päivälle. Palvelujen kysyntä ja printtipostin määrä hiipuu aina sesongin jälkeen, niin on käynyt myös tänä vuonna. Postinjakelussa siirrytäänkin takaisin sesonkia edeltäneeseen tapaan eli kevennettyyn perjantaijakeluun kirjeiden, lehtien ja mainosten osalta perjantaina 15. tammikuuta.

Lähettäjille sekä postinsaajille kevennettyyn perjantaijakeluun palaaminen näkyy tuttuun tapaan siten, että perjantaiksi aikataulutetut lähetykset (kirjeet, osa lehdistä, mainokset) jaetaan pääsääntöisesti jo torstaina. Aikaistettu jakelu on mahdollinen, koska perjantain vähäinen postimäärä ehditään lajittelemaan aiemmin. Osa lähetyksistä jää kuitenkin jaettavaksi seuraavan viikon maanantaina.

Postin palvelupisteet ja asiakaspalvelu palvelevat normaalisti ilman muutoksia.

Perjantaisin jaetaan:

Kotitalous saa nykyisin vain 3,5 osoitteellista lähetystä viikossa. Kirjemäärästä on hävinnyt 2000-luvulla sähköisen viestinnän myötä yli 60 %. Koronapandemia on lisäksi kiihdyttänyt voimakkaasti erityisesti kirjeiden määrän vähenemistä.

- Kevennetty perjantaijakelu on jo tuttua asiakkaillemme ja henkilöstöllemme. Siirryimme kevennettyyn perjantaijakeluun viime kesänä koronapandemian vähentäessä postimäärää. On hyvä muistaa, että Posti toimii täysin ilman julkista tukea. Postinjakelun rytmittäminen postimäärien mukaan on yksi keino, jolla pyrimme pitämään toimintamme kannattavana. Näin pystymme pitämään huolta kansalaisten ja yritysten postipalvelujen jatkuvuudesta kaikkina aikoina, tuotantojohtaja Sami Reponen Postista taustoittaa.