Postin varhaisjakelun hallintoon suunnitellaan muutoksia pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, Itä-Suomessa (pl. Pohjois-Karjala) sekä Länsi-Suomessa – muutoksella ei ole vaikutuksia asiakkaille

14.01.2021

Postin varhaisjakelusta vastaavassa Posti Palvelut Oy:ssä suunnitellaan sanomalehtien varhaisjakelun hallintoon muutoksia. Muutos ei koske sanomalehtien jakajia, eikä nyt suunnitellulla muutoksella ole toteutuessaan vaikutuksia asiakkaille.

Lehtien tilausmäärien jatkuva väheneminen sekä varhaisjakeluun liittyvä järjestelmäkehitys ovat luoneet tarpeen tehostaa ja uudelleenorganisoida varhaisjakelun hallintoa ja esimiestoimintaa. Varhaisjakelussa on tarve yhtenäistää varhaisjakelun toimintatapoja eri puolilla maata, jotta asiakkaiden tarpeiden nopeasti muuttuessa varhaisjakelun jatkokehittäminen olisi mahdollista.

- Asiakkaat ja kustantajat edellyttävät meiltä kaikissa tilanteissa keinoja jakelukustannustensa hillitsemiseksi. Käymme henkilöstömme kanssa yhteistoiminnassa läpi suunnitelmamme 22. tammikuuta alkaen, kertoo aluepäällikkö Eikka Urpilainen.

Toteutuessaan nyt tehdyt alustavat suunnitelmat tarkoittavat, että lehdensaajille ei tule palveluun muutoksia.

- Me kaikki postilaiset haluamme edelleen palvella asiakkaitamme sopimusten mukaisesti. Se edellyttää, että voimme pitää myös oman toimintamme kannattavana, jotta pystymme pitämään huolta myös lehdenjakelun jatkuvuudesta, Eikka Urpilainen sanoo.