Postin palvelut palaavat Postitaloon: uuden pääpostin avajaisia vietetään 26.11.2021

12.08.2021

main_image

Posti lisää palveluidensa saatavuutta Helsingin keskustassa ja avaa täysin uudistetun pääpostin Postitalossa, Helsingin rautatieaseman vieressä. Uusi pääposti palvelee henkilö- ja yritysasiakkaita tarjoten kaikki palvelut eli paketti- ja postilähetysten noutamisen ja lähettämisen, postimerkit sekä postitus- ja pakkaustarvikkeet.    

Uusi pääposti toimii samassa tilassa, jossa Postin Elielinaukion Hki 10 -toimipiste sijaitsi heinäkuuhun 2020 asti. Uuden myymälän rakentaminen on käynnistynyt ja avajaisia vietetään perjantaina 26.11. Alueen asukkaille tiedotetaan tarkemmin muutoksesta kirjeitse kotiin marraskuussa.

– Alkuvuonna päivitetyn strategiamme ytimessä on asiakaskokemuksen parantaminen. Olemme saaneet paljon toiveita koskien Helsingin ydinkeskustan palveluita. Paketit halutaan hakea arjen kulkureittien varrelta nopeasti ja joustavasti. Uudessa pääpostissa asiakas saa kaikki Postin palvelut saman katon alta ja sinne tulee suuri noin 700 lokeron pakettiautomaatti. Korona-ajan myötä pakettimäärät ovat kasvaneet merkittävästi ja lisäkapasiteetille Helsingin ydinkeskustassa on nyt selvästi tarvetta. Verkkokaupan jatkaessa vahvaa kasvuaan uskomme monen kuluttaja- ja yritysasiakkaamme ilahtuvan paluustamme Postitaloon, sanoo Arttu Hollmérus, joka vastaa Postin paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnasta.

– Uuden pääpostin aukioloajat ovat laajat, liikkuminen on esteetöntä ja asiakas voi valita joko itsepalvelun tai henkilökohtaisen palvelun. Pakettien jättäminen ja palauttaminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi, ja paikalle pääsee julkisilla, kävellen ja autolla. Pakkausmateriaaleja on mahdollista kierrättää, ja tilan materiaalivalinnat on tehty ympäristövaikutukset huomioiden. Myös henkilöstön hyvinvointi ja työturvallisuus on huomioitu: työnteko ja tilassa liikkuminen on mahdollisimman sujuvaa, turvallista ja ergonomista. Ja kuten kaikki kuljetuksemme, myös tämän toimipisteen kautta liikkuvat lähetykset ovat 100 % hiilineutraaleja vapaaehtoisen päästökompensoinnin kautta, Hollmérus jatkaa.

Uusi pääposti vahvistaa Postin kattavaa palvelupisteverkostoa Helsingissä, joka käsittää tällä hetkellä 377 palvelupistettä. Julkisia pakettiautomaatteja on 157 toimipisteessä, muun muassa rautatieasemalla ja keskustan kauppakeskuksissa. Yksityisiä pakettiautomaatteja löytyy taloyhtiöistä ja yritysten omista tiloista. Palvelupisteverkoston kehitystä ja saatua asiakaspalautetta seurataan jatkuvasti, ja uusia ratkaisuja haetaan aktiivisesti.

Posti ei ole omistanut vuonna 1938 valmistunutta Postitalon kiinteistöä yli 20 vuoteen. Postin pääkonttori siirtyi Postitalosta Pasilaan vuonna 2003. Nykyään Pasilassa työskentelee lähes 1 000 postilaista erilaisissa asiakaspalvelu-, asiantuntija- ja hallintotehtävissä. Pasilassa sijaitsee myös yksi Postin neljästä suuresta lajittelukeskuksesta, Helsingin postikeskus, jossa työskentelee noin 1 100 postilaista pääasiassa tuotannollisissa tehtävissä. Helsingin postikeskuksessa lajitellaan keskimäärin reilut 10 miljoonaa lähetystä ja kimppua viikossa, joka on reilut 60 % koko valtakunnan volyymeista.