Postin ja Verkkokauppa.comin monivuotinen kumppanuus jatkuu

22.04.2021

Posti ja Verkkokauppa.com jatkavat pitkäaikaista kumppanuuttaan. Yhteistyötä on tehty vuodesta 1998 lähtien ja uusia toimitusvaihtoehtoja kehitetään yhdessä jatkuvasti.

Posti toimittaa Verkkokauppa.comista tilatut tavarat kuluttajan tarpeen mukaan joko kotiin tai valittuun noutopisteeseen. Kotiin toimitettaviin tavaroihin voi tuoteryhmän mukaan tilata myös asennuksen käyttövalmiiksi. Noutopisteinä toimivat Postin 2 150 automaattia tai 800 henkilökohtaisen palvelun pistettä. Verkkokauppavolyymien kiihtyvässä kasvussa kuluttajille kehitetään myös uusia toimitustapoja kuten nopeampia toimituksia ja sesonkinoutopisteitä. Postin lähetykset ovat hiilineutraaleita Posti Green
-kuljetuksia. 

Verkkokauppa.com on Suomen tunnetuin ja vierailluin verkossa toimiva suomalainen vähittäiskauppa. Yrityksen toimitusverkosto kattaa jo noin 70 prosenttia suomalaisista seuraavan päivän toimituksilla. Yhtiö parantaa jatkuvasti toimitusvaihtoehtojaan hyödyntäen jättimyymälöitään logistiikkakeskuksina.

– Myynnistämme yli puolet koostuu verkkomyynnistä, ja vuoden 2020 aikana kasvu tuli pitkälti verkon puolelta. Vahva kasvu verkkotilauksissa vaikutti myös toimitustapojen kehitykseen. Suuri osa asiakkaista noutaa tilaamansa tuotteet myymälästä, mutta suurin kasvu nähtiin kuitenkin kotiinkuljetuksissa ja toimituksissa pakettiautomaatteihin. Kuluttajat arvostavat valikoiman ja edullisen hinnan lisäksi nopeita toimituksia. Toimituskokemuksen kehittämisessä Posti on meille tärkeä kumppani, jonka toimitukset kattavat luotettavasti koko Suomen, kertoo Verkkokauppa.comin logistiikkajohtaja Miika Heinonen.

Sitoutuminen asiakaskokemuksen jatkuvaan parantamiseen on ohjannut Postin ja Verkkokauppa.comin kehitystyötä. Tommi Kässi, joka vastaa Postin suurista kotimaisista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista, kertoo:

– Verkkokauppa.com on yksi merkittävimmistä asiakkaistamme, ja olemme ylpeydellä olleet yhdessä rakentamassa yrityksen kasvua. Haluamme olla mukana vahvistamassa Verkkokauppa.comin kasvupolkua jatkossakin ja tarjota yrityksen asiakkaille ketteriä ja yksilöllisiä toimitustapoja. Nopeat ja luotettavat toimitukset ovat tärkeässä roolissa, kun verkkokauppiaan tavoitteena on erinomainen asiakaskokemus. On ollut etuoikeus olla kehittämässä uudenlaisia toimitusvaihtoehtoja kasvaneisiin volyymeihin.