Postille ja Sanomalle pitkä jatkosopimus varhaisjakelusta, yhteistyö tukee paperilehtien elinkaarta

28.01.2021

Posti ja Sanoma Media Finland ovat sopineet pitkäaikaisen jatkosopimuksen sanomalehtien varhaisjakelusta pääkaupunkiseudulla. Jatkosopimus turvaa paperilehtien jakelun pääkaupunkiseudulla vuoden 2029 loppuun asti. Aamun varhaistunteina kotiin jaettu sanomalehti on tärkeä ja suomalaisten arvostama osa tiedonvälitystä.

Vuoden 2029 loppuun asti kestävä sopimus mahdollistaa tulevaisuuden jakelun turvaamisen ja jakelun kehittämisen yhteistyössä. Sopimuksen perustana on toimia niin, että painetun lehden kustannuskehitys myös jakelun osalta on kestävä.

Varhaisjakelu on tärkeä osa sanomalehtien palvelua, sillä lukijat haluavat lehden kotiin aamutuntien aikana. Lehtitalot ja lehden tilaajat odottavat Postilta laadukasta palvelua, jossa varhaisjakelun kustannukset eivät kuitenkaan saa muodostua esteeksi lehden tilaamiselle.

- Sanomalehtien jakelu on tärkeä osa liiketoimintaamme, ja me haluamme tukea paperisen sanomalehden elinkaaren pidentämistä. Nyt tehty sopimus osoittaa, että Posti kykenee hoitamaan varhaisjakelun kilpailukykyisesti, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Sopimus edellyttää meiltä jakeluverkostomme vahvuuksien hyödyntämistä niin kustannusten kuin kestävän kehityksenkin osalta, sanoo Postipalvelut-liiketoimintaryhmän johtaja Yrjö Eskola.

- Paperilehden lukeminen aamiaispöydässä on valtavalle osalle suomalaisia todella tärkeää, näin on myös Helsingin Sanomien lukijoille pääkaupunkiseudulla. Printtilehti on edelleen tärkeä kanava myös mainostaja-asiakkaille. Tällä sopimuksella olemme turvanneet tuotteidemme printtijakelun ja lisäksi voimme kehittää jakelua niin, että laatu vastaa lehden tilaajien tarpeita, sanoo Uutis- ja featuremedia -yksikön liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta Sanoma Media Finlandista.

Posti on kasvattanut varhaisjakeluliiketoimintaansa viime vuosien aikana. Viime vuonna Alma Median varhaisjakelutoiminnot Pirkanmaalla ja Satakunnassa siirtyivät liiketoimintakaupassa Postille.

Tällä hetkellä Posti hoitaa varhaisjakelua pääkaupunkiseudulla, Itä-Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Kaakkois-Suomessa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Postin varhaisjakelussa työskentelee noin 2 600 jakajaa.