Postialan työehdoista sopu useaksi vuodeksi – työehtosopimukset hyväksytty

18.08.2021

main_image

Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ovat hyväksyneet viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen sekä Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoita koskevan työehtosopimuksen. Molemmissa työehtosopimuksissa neuvottelutulokseen päästiin jo 24.6.2021, mutta sopimusten hyväksyntä jäi odottamaan Paltan ja PAU:n hallintojen kokoontumista elokuussa. Uudet työehtosopimukset tulevat voimaan nykyisten sopimuskausien päätyttyä. 

Työehtosopimukset ovat pituudeltaan neljävuotisia, ja sopimusten viimeinen vuosi on ns. optiovuosi. Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen uusi sopimuskausi on 1.11.2021-31.10.2025 ja Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoita koskeva sopimuskausi 1.2.2022-31.1.2026.  

– On erittäin hienoa, että työehdoista saatiin sopu useaksi vuodeksi ja tästä haluan vielä kertaalleen kiittää neuvotteluosapuolia. Tämä antaa meille pitkäksi aikaa työrauhaa. Postialan murros jatkuu ja uskon, että muutoksessa onnistutaan vastuullisella, hallitulla ja yhteistyöhakuisella toiminnalla. Sopu työehdoista luo osaltaan erinomaista pohjaa sille, että voimme pitkäjänteisesti rakentaa luottamusta ja tulevaisuutta yhdessä henkilöstömme ja asiakkaidemme kanssa, sanoo Posti Groupin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen. 

Molemmissa työehtosopimuksissa palkkaratkaisun sovittiin olevan sidottu yleiseen linjaan. Molemmissa sopimuksissa sovittiin myös kiky-tuntien kompensoinnista ja poistumisesta; viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksessa kiky-tunnit poistuvat 1.1.2022 alkaen ja Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoita koskevassa työehtosopimuksessa 1.2.2022 alkaen. 

Lue lisää Paltan tiedotteesta.