Postialan työehdoista neuvottelutulos useaksi vuodeksi

24.06.2021

Postialan työehdoista on sovittu tänään Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n toimesta etupainotteisessa aikataulussa. Neuvottelutulos koskee postialalla noudatettavaa viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusta sekä Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoiden työehtosopimusta. Linkki Paltan tiedotteeseen.

Saavutettu neuvottelutulos on molemmissa sopimuksissa pituudeltaan neljävuotinen, ja sopimusten viimeinen vuosi on ns. optiovuosi. Nykyiset sopimuskaudet päättyvät 31.10.2021 ja 31.1.2022.

– Postissa on oltu haastavalla muutosmatkalla jo pitkään. Muutoksessa onnistutaan vastuullisella, hallitulla ja yhteistyöhakuisella toiminnalla. On merkittävää, että yhteinen suunta löytyi ja tästä haluan kiittää neuvotteluosapuolia. Kun työehdoista ja -rauhasta on sopu useaksi vuodeksi, voimme pitkäjänteisesti rakentaa luottamusta ja tulevaisuutta yhdessä henkilöstömme sekä asiakkaidemme kanssa, sanoo Posti Groupin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen.

Työehtosopimusten voimaantulo edellyttää vielä neuvottelutuloksen hyväksymistä liittojen hallinnoissa, minkä jälkeen sopimusten sisällöstä kerrotaan tarkemmin. Paltan hallinto on koolla kesän aikana ja PAU:n hallitus käsittelee neuvottelutulosta elokuussa liittokokouksensa jälkeen.