Posti uudistaa johtoryhmäänsä: Timo Karppisesta Posti Groupin talous- ja rahoitusjohtaja ja Timo Koskisesta henkilöstöjohtaja

11.01.2021

Timo Koskinen (lähde: VR Group) ja Timo Karppinen (lähde: DNA)

VTM Timo Karppinen on nimitetty Posti Group Oyj:n talous- ja rahoitusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.2.2021 alkaen. Lisäksi VT Timo Koskinen on nimitetty Posti Group Oyj:n henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässä keväällä 2021.

Karppinen siirtyy tehtäväänsä DNA:n talous- ja rahoitusjohtajan tehtävästä ja Koskinen VR Groupin henkilöstöjohtajan tehtävästä.

Jo aiemmin on tiedotettu, että uutena brändi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtajana aloittaa helmikuun alussa KTM Anna Salmi. Ennen Postia hän työskenteli Stockmannilla.

Muutokset ovat osa keväällä 2020 käynnistynyttä yhtiön uudistamista. Verkkokaupan kasvu luo Postille valtavia mahdollisuuksia, mutta toisaalta logistiikkatoimijoiden määrä lisääntyy. Näin ollen Postin on pystyttävä toimimaan myös voimakkaasti kilpailuilla markkinoilla.

- Koronapandemia on entisestään vauhdittanut murrosta, jonka keskellä Posti on viime vuodet toiminut. Meidän on pystyttävä vastaamaan tuon muutoksen meille asettamiin vaatimuksiin. Tämän joukkueen kokemuksella, näkemyksellä ja kyvyillä rakennamme Postista modernia jakelu- ja logistiikkayhtiötä, sanoo Posti Groupin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto.

- Posti on menestynyt hienosti sitä kohdanneissa viimeaikaisissa markkinan muutoksissa. Toimiala tulee kehittymään ja muuttumaan jatkossa merkittävästi. Olen erittäin iloinen, että saan mahdollisuuden liittyä mukaan nyt, kun yhtiötä ollaan kehittämässä voimakkaasti. Olen vakuuttunut, että kokemukseni ja osaamiseni niin Suomessa kuin kansainvälisesti tulevat auttamaan yhtiön kehittämisessä, sanoo talous- ja rahoitusjohtajan tehtävässä aloittava Timo Karppinen.

- Perinteisen liiketoiminnan haasteisiin vastaaminen, kuten myös muiden liiketoiminta-alueiden upeiden kasvumahdollisuuksien toteuttaminen edellyttävät Postin koko henkilöstön mukaan saamista ja yhteen hiileen puhaltamista. Olen valtavan innostunut edessä olevasta muutosmatkasta. Haluan olla uudistamassa yhtiötä yhdessä postilaisten kanssa, sanoo uusi henkilöstöjohtaja Timo Koskinen.

Nykyiset talous- ja rahoitusjohtaja Tom Jansson ja henkilöstöjohtaja Hanna Reijonen jättävät yhtiön ja jatkavat tehtävissään seuraajiensa aloittamiseen saakka.

 - Hanna ja Tom ovat olleet osaltaan uudistamassa Postia kohti yhtiön seuraavaa vaihetta, ja haluan kiittää heitä heidän tekemästään ansiokkaasta työstä. Toivotan heille molemmille mitä parhainta menestystä jatkoon, sanoo Kuusisto.

Kuusiston, Karppisen ja Koskisen lisäksi yhtiön uudistetussa johtoryhmässä jatkavat postipalveluista vastaava johtaja Yrjö Eskola, Aditro Logisticsin johtaja Johannes Gussander, paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava johtaja Arttu Hollmérus, Transvalin johtaja Sakari Kiiskinen, Itella Venäjän johtaja Jussi Kuutsa, ICT- ja digitalisaatiojohtaja Petteri Naulapää sekä lakiasioista ja yritysjärjestelyistä vastaava johtaja Kaarina Ståhlberg. Brändi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Anna Salmi aloittaa johtoryhmässä 1.2.2021.

 

Valokuvia median käyttöön