Posti toimitti sesonkiviikkoina yli 7 miljoonaa pakettia – läheisiä on muistettu runsaasti myös joulukortein

23.12.2021

Suomalaiset ovat jälleen lähettäneet vilkkaasti jouluterveisiä. Läheisten muistaminen joulupaketeilla ja -korteilla on ollut tänäkin jouluna monelle tärkeää.  

Postin sesongissa toimittamien pakettien määrä on ollut erittäin korkealla tasolla. Black Friday -viikosta alkaneiden viikkojen aikana (viikot 47-51) paketteja on toimitettu yhteensä noin 7,4 miljoonaa kappaletta.

”Paketteja on mennyt valtavat määrät kotiin, automaatteihin ja postiluukkuun. Kotiintoimitus on ollut tänä vuonna suosittua, ja siinä arvostetaan kuljettajiemme ystävällisyyttä ja asennetta. Toukokuussa uudistetusta kotiinkuljetuksesta on tähän mennessä antanut palautetta lähes 35 000 asiakasta, ja keskiarvo on ollut 4,7 asteikolla 1-5. Toimitusmuodosta riippumatta meille on tietysti tärkeintä saada jokainen paketti perille nopeasti ja turvallisesti”, sanoo Tommi Kässi, joka vastaa Postin suurista kotimaisista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista.

Paketteja voi noutaa osasta nouto- ja palvelupisteistä vielä jouluaattona 24.12. Aukiolot on hyvä tarkistaa osoitteesta posti.fi/kartta.

Myös joulukortteja on lähetetty ahkerasti: niitä on toimitettu tähän mennessä lähes 16 miljoonaa kappaletta.

”Joulukortti on suomalaisille tärkeä osa joulunviettoa, ja on hienoa huomata, että tämä perinne pitää edelleen pintansa. Ilahduttamisella on erityinen paikkansa erityisesti näin jouluna. Aitoa korttia arvostetaan ja sitä pidetään pitkään esillä myös joulun jälkeen. Arvioimme, että kauttamme kulkee lähes 16 miljoonaa joulutervehdystä kortteina ja kirjeinä tänä jouluna”, sanoo Tuija Åkerman, joka vastaa Postin kuluttajakirjepalveluista.

Joulukortit, joissa on väärä tai puutteellinen osoite, kulkevat Postin osoiteselvityksen kautta ja ne pyritään jakamaan uuteenvuoteen mennessä.

Ulkomailta saapuvassa postissa voi olla maahantuloviivettä koronarajoitusten takia, mutta Suomeen saavuttuaan lähetykset lajitellaan ja jaetaan viiveettä.

”Me olimme tänä vuonna tekemässä joulua eri puolilla Suomea noin 18 000 postilaisen ja noin 4 000 sesonkityöntekijän voimin. Lämpimät kiitokset kaikille postilaisille ja asiakkaillemme hienosti sujuneesta joulusta. Toivotamme kaikille hyvää, rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta”, sanoo Postin joulusta vastaava Jarmo Ainasoja.