Posti suunnittelee keskittävänsä Keski-Suomen postinjakelun esityön Jyväskylään rakennettavaan esityökeskukseen

06.09.2021

Posti suunnittelee keskittävänsä Keski-Suomen jakelutoimipaikoissa tehtävän postinjakelun esityön esityökeskukseen Seppälänkankaalle Jyväskylään seuraavan kolmen vuoden aikana.

Seppälänkankaalle Vilkkutielle rakennettavaan kiinteistöön tulee 2300 neliötä uutta tilaa postinjakelun esityötä varten. Esityökeskuksessa postilähetykset lajitellaan postinjakajille valmiiksi jakelujärjestykseen koneavusteisilla työasemilla.

Esityötä keskitetään Seppälänkankaan Kaakkovuorentien jakelukeskukseen jo syyskuun lopulla, kun Laukaan jakelutoimipaikassa tehtävä jakelun esityö ja lähtöpiste siirtyvät Jyväskylään. Hankeen edetessä Kaakkovuorentiellä tehtävä jakelun esityö sekä muiden Keski-Suomessa toimivien jakelutoimipaikkojen esityö suunnitellaan keskitettäväksi Vilkkutielle. Tähän suunnittelutyöhön otetaan mukaan myös toimipaikkojen henkilöstöä.

”Jakelun esityön keskittäminen Vilkkutielle suunnitellaan tehtäväksi useammassa eri vaiheessa. Esityön keskittämisen yhteydessä muokkaamme myös jakelureittejä”, aluepäällikkö Reijo Uusihauta kertoo.

Oikeat ja tarkat osoitetiedot postilähetyksissä varmistavat postinkulun

Postinlajittelun ja jakelun toimivuuden kannalta on tärkeää, että postilähetyksissä on täydelliset vastaanottaja- ja osoitetiedot. Nämä tiedot ovat tärkeitä riippumatta siitä, missä postinlajittelua ja jakelun esityötä tai itse jakelua tehdään.

”Haluamme muistuttaa asiakkaitamme oikeiden ja tarkkojen osoitetietojen tärkeydestä postilähetyksissä. Laadukkaan postinlajittelun ja jakelun toimivuuden kannalta on tärkeää, että postilähetyksissä on täydelliset vastaanottaja- ja osoitetiedot. Jos postia tulee puutteellisella tai virheellisellä osoitteella, kannattaa postinsaajan ilmoitta aina oikea osoite postinlähettäjälle”, Uusihauta korostaa.

Tavoitteena energiatehokas ja viihtyisä toimitila

Jyväskylän Seppälänkankaalle rakennettavan kiinteistön valmistuminen ajoittuu tämänhetkisten suunnitelmien mukaan ensi kesälle. Rakentamisen pohjatyöt on jo aloitettu. Keski-Suomen Yrityskiinteistöt huolehtii kiinteistön rakentamisesta ja ylläpidosta. Posti vuokraa täysin valmiit toimitilat käyttöönsä. 

Toimitilan rakentamisessa otetaan huomioon mahdollisimman hyvä energiatehokkuus. Energiatehokkuuden kannalta merkittävimpiä asioita on lämmityksen toteuttaminen maalämmöllä sekä valaistus laadukkaalla LED-tekniikalla.

”Hienoa, että saamme uudet tilat postinjakelun esityölle. Pidämme tärkeänä, että toimitilojen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan lajittelutoiminnan logistiikan toimivuus sekä työntekijöiden viihtyvyys. Suunnittelemme samalla myös jakelukalustomme päivittämistä yhä ympäristöystävällisemmäksi. Tulemme lisäämään sähköisten kulkuvälineiden, kuten sähköpyörien, sähkörahtiskoottereiden ja sähköautojen, käyttöä postinjakelussamme”, Uusihauta jatkaa.

Seppälänkankaalla Kaakkovuorentiellä toimiva Postin jakelukeskus otettiin käyttöön vuonna 2014. Se on merkittävä pakettilajittelun sekä kuljetuksen toimintakokonaisuus Jyväskylässä.