Posti: Sääennusteiden mukaan liukkaat kelit voivat haastaa postinkulkua eri puolilla Suomea vielä useita päiviä

26.02.2021

Liukkaat kelit ovat hidastaneet ja vaikeuttaneet sanomalehtien varhaisjakelua ja päiväpostinjakelua eri puolilla Suomea, eniten rannikkoseudulla. Sääennusteiden mukaan liukkaus teillä sekä pyörä- ja jalkakäytävillä näyttää jatkuvan lähipäivinä ainakin osassa Suomea.

- Kiitos kaikille, jotka tekevät parhaansa hiekoituksen ja lumitöiden eteen ja auttavat vielä naapuriakin. Erityisesti iäkkäämmille ihmiselle se on erityisen tärkeää. Välitän terveiset koko postinjakeluhenkilöstömme puolesta, vapaat ja hiekoitetut väylät edesauttavat merkittävästi postinkulkua, työturvallisuutta ja alueen liikenneturvallisuutta, kiittää poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja Postista.

Vaikka Suomessa on totuttu poikkeuksellisiin olosuhteisiin ja posti kulkee, joskus luonnonvoimat tekevät kulkemisesta erityisen hankalaa kaikille tielläliikkujille.

- Jakeluhenkilöstömme tekee kaikkensa, jotta päivän posti saataisiin jaettua olosuhteista huolimatta viiveettä ja turvallisesti. Pahimmillaan tiet voivat olla niin liukkaita, että jakajat eivät pääse jakamaan postia kaikille postilaatikoille. Tällaisessa tapauksessa lähetykset ovat tallessa Postin tiloissa, ja jaamme ne heti, kun voimme saapua laatikolle turvallisesti, Ainasoja kertoo.

Jakajiemme 3 vinkkiä liukkaalla talvikelillä liikkujille:

  1. Ota autoosi mukaan lumilapio ja tuet auton pyörien alle, jotta liukkaassa paikassa pääsee helpommin liikkeelle pysähtymisen jälkeen.

  2. Ota mukaan lämpimiä vaatteita siltä varalta, että matkalla sattuu jotakin poikkeavaa, mikä vaatii täydentävää pukeutumista.

  3. Pudista kengät lumesta ennen rappukäytävään ja sisätiloihin menemistä. Lumi ja vesi kengän alla liukastaa helposti.