Posti kutsuu yrityksiä postinjakelua koskevaan tarjouskilpailuun

10.03.2021

Posti käynnistää jälleen hankintamenettelyn yleispalvelukirjeiden jakelun hankkimiseksi alueilla, joilla ei ole sanomalehtien varhaisjakelua. Yritykset, jotka ovat kiinnostuneet osallistumisesta kilpailutukseen, voivat ilmoittautua mukaan tarjouskilpailuun 10.3.2021 alkaen.

Postilain mukaan Postin tulee vuosittain kilpailuttaa yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväinen jakelu alueilla, joilla ei ole täysin kattavaa kaupallisin ehdoin sovittua tilattujen sanomalehtien varhaisjakelua.

Kilpailutus järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Yleispalveluun kuuluvien kirjelähetysten jakelun osalta kilpailutuskohteet pohjautuvat Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin päätöksen mukaisesti kilpailutettaviin alueisiin. Kilpailutuskohteita on 1 097.

Hankintamenettelyllä ei ole vaikutusta haja-asutusalueilla perusjakelussa tapahtuvaan sanomalehtien jakeluun, joka jatkuu normaalisti sopimusten mukaisesti.

Postikilpailutus.fi -sivusto avataan 10.3.2021

Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan Postin sivulta (postikilpailutus.fi) löytyvän ilmoittautumislinkin kautta 10. – 22.3.2021 välisenä aikana.

Postikilpailutus.fi sivulle on koottu tiedot kilpailutuksen toteuttamisesta, kilpailutuskohteista ja erityisvaatimuksista. Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan sähköisellä lomakkeella, johon täytetään yrityksen ja yhteyshenkilön nimet, y-tunnus ja sähköpostiosoite.

Tarjouskilpailu järjestetään viime vuoden tapaan sähköisesti Postin Hankintaportaalissa 23.3.-15.4.2021. Tarjoava yritys valitsee kilpailutuskohteen tai -kohteet, joista jättää sitovan tarjouksen Hankintaportaalissa merkitsemällä tarjoamansa suoritushinnan. Kilpailutus toteutetaan erityisalojen hankintalain periaatteiden mukaisesti.

Kaikkia tarjouksen jättäneitä kohdellaan yhtenäisellä tavalla ja valinta tehdään objektiivisesti noudattaen Postin Hankintaportaalissa ilmoitettavia kriteereitä.

Peruskriteereitä tarjouskilpailussa ovat muun muassa, että yrityksen tulee olla rekisteröitynyt Postin Hankintaportaalissa, se sitoutuu noudattamaan Postin toimittajia koskevia eettisiä ohjeita ja se on valmis liittymään Vastuugroup.fi:n (entinen Tilaajavastuu.fi) Luotettavaksi Kumppaniksi.

Tarjouskilpailulle määritellyn ajan päätyttyä Postin Hankinta vertailee tarjoukset ja valitsee kokonaisarvion perusteella edullisimman tarjouksen. Sopimuksen mukainen toiminta kilpailutuskohteissa alkaa 1.7.2021.