Posti ja veteraaniliitot: Suuri kiitos lähettäjille! Sotiemme veteraaneja ja sotiemme naisia ilahdutetaan kiitoskorteilla tänäkin vuonna

01.12.2021

Posti ja veteraaniliitot järjestivät suositun korttikampanjan jo seitsemättä kertaa. Korteilla ilahdutetaan sotiemme veteraaneja ja sotiemme naisia sekä lottia ja pikkulottia.

Kiitoskortteja kertyi tänä vuonna kaikkiaan noin 40 000. Postinjakajat vievät kortit veteraaneille ja sotiemme naisille itsenäisyyspäiväksi Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja sotaleskille Kaatuneitten Omaisten Liiton sekä lotille ja pikkulotille Lotta Svärd Säätiön osoitetietojen mukaan.

Korttikampanjalla haluttiin muistuttaa yhteydenpidon tärkeydestä ja antaa suomalaisille mahdollisuus kiittää veteraaneja, sotiemme naisia ja lottia heidän panoksestaan Suomen itsenäisyyden eteen. ”Suuri kiitos kaikille lähettäjille. Veteraanien ikäpolvelle kirjeet ja kortit ovat kaikkein tutuimpia viestintäkeinoja. Iäkkäämmät ihmiset saattavat kokea yksinäisyyttä, eikä heillä ehkä ole käytössään digitaalisia yhteydenpidon välineitä”, kertoo Tuija Åkerman Postista.

Suomessa on noin 5000 veteraania, sotiemme naisia noin 14 000, lottia 1500 ja pikkulottia 5000. ”Hienoa, että saimme tänäkin vuonna paljon kiitoskortteja ja kaikki saavat vähintään yhden kortin. Korteista on varmasti iloa saajan lisäksi myös suuremmalle joukolle esimerkiksi hoitokodeissa, joissa niitä voidaan lukea yhdessä”, Tuija Åkerman sanoo.

”Olemme iloisia, että sotiemme veteraanit ja -naiset ovat edelleen suomalaisten ajatuksissa ja, että heitä muistetaan näin suurella määrällä Itsenäisyyspäivän tervehdyksiä.” iloitsee varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen.

Kortteja ovat lähettäneet niin yksityishenkilöt kuin koululuokat, työporukat ja harrasteryhmät.