Posti Group ostaa ruotsalaisen logistiikkayhtiö Veddestagruppenin

17.01.2022

Posti Group ja Veddestagruppenin omistajat ovat allekirjoittaneet 16.1.2022 sopimuksen, jonka mukaan Posti Group ostaa Veddestragruppenin koko osakekannan. Veddestagruppenin omistaa PEQ Invest sekä yhtiön johdon jäseniä. Veddestagruppen integroidaan osaksi Postin ruotsalaista tytäryhtiö Aditro Logisticsia kaupan vahvistuttua. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Vuonna 1992 perustettu Veddestagruppen on logistiikkayhtiö, joka tarjoaa sopimuslogistiikan ja kuljetuksen palveluja sekä henkilöstöpalveluja Tukholman alueella. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 18 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 300 henkeä.

“Tämä yrityskauppa on täysin linjassa strategisten tavoitteidemme kanssa ja se vauhdittaa muutostamme vahvaksi verkkokaupan kuljetus ja logistiikka -arvoketjun palveluntarjoajaksi ja parantaa asemaamme B2B-liiketoiminnassa. Aditro Logisticsin ja Veddestagruppenin liiketoimintamallit ovat samanlaiset ja näemme yhtiöiden välillä vahvoja synergiaetuja, kuten suurempi joustavuus ja skaalautuvuus Tukholman ja Mälardenin alueilla. Olemme jo nyt naapureita Arlandassa, joten yhdistetyn tuotannon kautta lisäämme kapasiteettiamme ja laajennamme lisäarvoa tuottavien palvelujen tarjontaa. Tämä vahvistaa kykyämme räätälöidä palveluita asiakaskohtaisesti sekä hoitaa saumattomasti koko logistiikkaketjun, samalla kun asiakkaat voivat keskittyä kasvattamaan omaa ydinliiketoimintaansa. Veddestagruppenin nykyiset asiakkaat hyötyvät automatisoituun, digitaaliseen alustaan pohjautuvasta tekniikkalähtöisestä lähestymistavastamme. Yhdessä yhtiöt parantavat logistiikan koko arvoketjua kaiken kokoisille verkko- ja vähittäis- ja päivittäistavarakaupan yhtiöille. Yhdessä pystymme tarjoamaan kaikkia logistiikkapalveluja yhden katon alta”, sanoo Per Zandrén, Aditro Logisticsin toimitusjohtaja.

“Odotamme innolla seuraavaa askelta Veddestagruppenin 30-vuotiaassa historiassa uuden omistajan, Aditro Logisticsin kanssa. Aditro Logisticsin alueellinen vahvuus, innovointikyky, kokemus sekä Posti Groupin vahva omistajuus mahdollistavat kehittyneempien konseptien tarjonnan asiakkaillemme. Yhdistettyjen vahvuuksiemme kautta voimme kehittää malleja sellaisten haasteiden ratkaisuun, jotka aiheuttavat päänsärkyä monelle yhtiölle. Jatkuvan kehityksemme kannalta on tärkeää, että olemme nyt osa erittäin kunnianhimoista, vahvaa ja kasvavaa konsernia”, sanoo Jonas Eriksson, Veddestagruppenin toimitusjohtaja.  

“PEQin sijoituksen jälkeen Veddestagruppen on neljässä vuodessa jatkanut kasvumatkaansa, muuttanut uusiin tiloihin tuplaten kapasiteettinsa ja vahvistanut edelleen asemaansa yhtenä verkkokaupan johtavista toimijoista, keskittyen aina asiakkaiden toiveisiin. Uskon vahvasti, että Veddestagruppenin menestyksekäs matka on vasta aluillaan, ja yhtiön johto yhdessä uuden omistajan kanssa jatkaa ja vauhdittaa tätä kehitystä”, sanoo Greger Ericsson, PEQ:n toimitusjohtaja ja Veddestagruppenin hallituksen puheenjohtaja. 

Veddestagruppen-yrityskauppa vahvistaa Posti Groupin strategian mukaista kasvua. ” Aditro Logisticsilla on tärkeä rooli, kun strategisena tavoitteenamme on kasvaa paketti- ja logistiikkaliiketoiminnassa Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Adito Logistics on jakelu ja logistiikka -arvoketjun palveluiden edelläkävijä Ruotsissa ja yhdessä Veddestagruppenin kanssa voimme laajentaa ja vahvistaa kyvykkyyttämme entisestään palvellaksemme asiakkaitamme yhä paremmin. Opimme heiltä koko konsernissa paljon”, sanoo Posti Groupin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto.

Kaupan odotetaan vahvistuvan vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin aikana. Kaupan vahvistuttua, Veddestagruppen integroidaan Aditro Logisticsin kanssa. Veddestagruppenin nykyinen johto jatkaa työskentelyä yhdistyneessä yhtiössä.