Posti avaa valtakunnallisen ALV-neuvontalinjan - kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat verkkokauppaostokset ja lehdet tullataan 1.7.2021 lähtien

11.06.2021

Heinäkuun alussa astuu voimaan uusi EU-direktiivi, jonka mukaan kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat verkkokauppaostokset ja lehdet tullataan 1.7.2021 lähtien. Tällä hetkellä 22 euroa tai sitä vähemmän maksaneet verkkokauppaostokset ovat saaneet tulla verovapaasti Suomeen.

Posti avaa 15.6. uuden ALV-neuvontapuhelimen, josta asiakkaat saavat apua ja lisätietoja EU:n ulkopuolelta tulevien pakettien ja lehtien tullaukseen.  Neuvontapuhelin on maksuton, ja palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi numerossa 0100 2215 ma-pe klo 8-18 ja la klo 9-16.

– ALV-muutos vaikuttaa monen suomalaisen nettishoppailijan arkeen. Suomeen tilataan paljon tavaraa esimerkiksi Kiinasta, Yhdysvalloista ja Isosta-Britanniasta, ja heinäkuun muutoksen myötä kaikki paketit ja lehdet pitää nyt tullata, myös ne, jotka ovat aiemmin tulleet verovapaasti. Olemme palkanneet kesä-elokuuksi 45 uutta asiakasneuvojaa auttamaan asiakkaitamme, kertoo paketti- ja verkkokaupan asiakaspalvelusta vastaava Laura Inttilä.

Helpointa ja sujuvinta on asioida verkkokaupassa, jossa arvonlisäveron voi maksaa heti ostoksen yhteydessä. Verkkokauppa kertoo omilla verkkosivuillaan voiko arvonlisäveron maksaa ostoksen yhteydessä.

– Muistutan vielä yhdestä asiasta, joka helpottaa tullausta ja tuo ostokset nopeammin kotiin. Verkkokaupassa asioidessa kannattaa aina antaa oikea sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero. Me nimittäin lähetämme saapumisilmoitukset niihin osoitteisiin, jotka saamme verkkokaupoilta. Jos tiedot eivät ole oikeat, ilmoituksetkaan eivät tule perille, Inttilä jatkaa.

Postin verkkosivuilta löytyy lisätietoa erilaisista tullausvaihtoehdoista. Kannattaa tutustua myös tullauksen Usein kysytyt kysymykset -osioon.

Myös Tullin sivuilta löytyy lisätietoa ja muun muassa Tullilaskuri.