Loppuvuoden verkkokauppasesongista luvassa vilkas – Postin viisi vinkkiä sujuviin pakettitoimituksiin

28.10.2021

main_image

Loppuvuoden verkkokauppaan uumoillaan kaikkien aikojen sesonkia. Koronan käynnistämä muutos verkko-ostamisen aktiivisuudessa on pysynyt korkealla tasolla, ja muutos on pysyvää. Suomeen jo vakiintuneet marraskuun alennusmyynnit Singles’ Day, Black Friday ja Cyber Monday ovat verkkokaupan ja pakettitoimitusten vuoden kiireisintä aikaa.

”Arviomme mukaan toimitamme loppuvuoden vilkkaimpana viikkona jopa kaksi miljoonaa pakettia. Meille on sesongin aikana kaikkein tärkeintä, että saamme jokaisen paketin turvallisesti ja nopeasti perille”, kertoo Postin liiketoimintajohtaja Tommi Kässi.

Näin varmistat sujuvammat pakettitoimitukset – Postin viisi vinkkiä

  1. Varmista, että toimituksen tiedot ovat oikein. Valitse verkkokaupassa haluamasi toimitustapa ja -paikka (esimerkiksi kotiinkuljetus, automaatti tai posti). Täytä toimitusta varten huolellisesti vastaanottajan nimi, osoite, sähköposti ja matkapuhelinnumero. Oikeat tiedot sujuvoittavat myös mahdollista tullausta. Jos puhelinnumero ei ole tiedossa, saat paperisen saapumisilmoituksen, jonka tulo kestää kauemmin.
  2. Lataa OmaPosti-sovellus. Voit seurata lähetyksen saapumista kätevimmin OmaPosti-sovelluksessa. Saat sovellukseen ilmoituksen heti, kun lähetys on haettavissa. Voit myös lähettää tai palauttaa paketin sovelluksen kautta.
  3. Ole ajoissa liikkeellä. Suosituimmat tuotteet saattavat loppua verkkokaupoista, kun kysyntä on suurta. Huomaa, että kansainvälisten merikuljetusten haasteet vaikuttavat myös joidenkin tuotteiden saatavuuteen. Varaudu maksamaan EU:n ulkopuolelta tilatuista nettiostoksista arvonlisävero ja muista myös tullaus. Lähettäessäsi ulkomaille, tarkista viimeiset lähetyspäivät Postin verkkosivuilta.
  4. Hae paketti niin pian kuin mahdollista. Näin vapautat tilaa myös seuraaville paketeille. Automaatteja täytetään sesongin ajan useita kertoja päivässä.
  5. Vältä ruuhka-aikoja palvelupisteissä. Paketteja haetaan eniten kello 16–18 välillä. Vältä ruuhka-aikaa, mikäli se on mahdollista. Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat voit tarkistaa osoitteessa posti.fi/kartta.

Posti on varautunut sesonkiin kasvattamalla palvelupisteverkostoa, lisäämällä toimituksia ja palkkaamalla jouluapulaisia

Entistä laajempaa ja kattavampaa palvelupisteverkostoa on rakennettu koko vuosi, ja automaatteja on avattu 5–10 joka viikko. Nyt automaatteja on 400 enemmän kuin vuosi sitten. Miltei joka toinen suomalainen (54 %) valitsee automaatin mieluisimmaksi toimituspaikaksi, selviää Postin Kantar TNS:llä teettämästä Suuri verkkokauppa 2021 -tutkimuksesta. Uusia noutopisteitä on avattu tänä vuonna jo 100. Sesonkiin varaudutaan lisäksi kasvattamalla hyllytilaa nykyisissä palvelupisteissä, ottamalla käyttöön pop up -noutopisteitä sekä lisäämällä henkilökohtaisten palvelupisteiden määrää. Yhteensä Postin palvelupisteitä on lähes 3 300.

Aiemmista vuosista poiketen Posti laajensi automaatteihin ja noutopisteisiin tehtäviä lauantaitoimituksia jo lokakuun alusta. Normaalisti 12 suurimman kaupungin alueilla käytössä olevat lauantaitoimitukset laajenevat yli 100 paikkakunnalle porrastetusti. Lauantaitoimituksia tehdään aina jouluun asti pakettiliikenteen sujuvoittamiseksi. Marraskuun lopun Black Fridaysta alkaen paketteja toimitetaan suurimmissa kaupungeissa myös sunnuntaisin. Tänäkin vuonna Postilla tulee olemaan tuhansia jouluntekijöitä ympäri Suomen.

Lue lisää:
Posti ennustaa loppuvuodelle ennätyksellistä pakettisesonkia: Yli 100 paikkakunnalla käynnistyvät lauantaitoimitukset