Kotimaan joulupaketit, -kortit ja -kirjeet kannattaa lähettää hyvissä ajoin

03.12.2021

main_image

Kotimaan joulupaketit, -kortit ja -kirjeet kannattaa lähettää hyvissä ajoin 

Joulu lähestyy ja pian on aika muistaa rakkaita lähellä ja kaukana tänäkin jouluna. Kotimaan joulumuistamisten lähetyspäivät ovat ajankohtaisia lähiaikoina. Euroopan postitusten kanssa kannattaa pitää jo kiirettä.

Viimeiset postituspäivät paketeille: Suomi, Eurooppa, Pohjoismaat ja Baltia

Kotimaan pakettien viimeinen lähetyspäivä on tiistai 21.12. Paketit voi maksaa osoitteessa posti.fi/laheta, OmaPostissa tai postissa. Valmiiksi maksetut paketit voi lähettää matkaan mistä tahansa Postin automaatista tai postista.  

Kotimaan pienet XXS-paketit, jotka jaetaan suoraan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon, tulee lähettää viimeistään 17.12. Paketit voi maksaa osoitteessa posti.fi/laheta tai OmaPostissa ja postittaa kirjelaatikosta.

Euroopan maihin pakettien viimeinen postituspäivä on 8.12. Pohjoismaihin lähetettävät paketit on hyvä postittaa viimeistään 14.12. Baltiaan lähetettävien pakettien viimeinen postituspäivä on 16.12.

Lopulliset päivämäärät saattavat vielä muuttua joulunalusajan lentoyhteyksien ja niiden kapasiteetin tarkentuessa. Ajantasaiset tiedot löytyvät sivulta https://www.posti.fi/fi/henkiloille/joulu/ulkomaan-lahetykset

Viimeiset postituspäivät joulukorteille ja kirjeille: Suomi, Eurooppa, Pohjoismaat ja Baltia

Joulutervehdyksen ikimerkillä varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 14.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Joulutervehdyksen ikimerkin tunnistaa lumihiutale-symbolista. Nämä joulutervehdykset on hyvä postittaa Postin punaisessa postituskuoressa.

Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään sunnuntaina 19.12. Kotimaan ikimerkin tunnistaa Suomen kartta -symbolista.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa tiistaihin 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Joulutervehdyksiä ehtii lähettää vielä myös Euroopan maihin sekä Pohjoismaihin ja Baltiaan. Kaikkien ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten viimeiset postituspäivät voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/joulu. Ulkomaan ikimerkin tunnistaa maapallo-symbolista.

Pohjoismaihin korttien viimeinen postituspäivä on 14.12. (Tanskaan jo 7.12.), Baltiaan 16.12. ja muualle Eurooppaan 8.12.

Joulupostimerkit tulivat myyntiin kauppoihin, kioskeihin ja posteihin jo marraskuun alussa. Niitä voi tilata myös Postin verkkokaupasta shop.posti.fi.

Muista oikea osoite

Joulupostitusten yhteydessä kannattaa tarkistaa, että paketeissa ja korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen kirjoitetaan vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa sivulta posti.fi/postinumerohaku

Paketteihin kannattaa lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero, mikä nopeuttaa saapumisilmoituksen lähettämistä.

Kaikki tarpeellinen osoitteessa posti.fi/joulu

Postin joulusivustolta posti.fi/joulu löytyvät kaikki joulun lähetyksiin liittyvät aikataulut, tiedot ja vinkit. Sivulta löytyy myös tietoa palvelupisteistämme sekä sesonkia varten perustettavista väliaikaisista noutopisteistä.