Joulutervehdysten punainen postituskuori jaetaan koteihin 29.11.

29.11.2021

Joulutervehdysten lähetyssesonki alkaa toden teolla, kun Posti jakaa koteihin joulukorttien lähettämiseen tarkoitetun punaisen postituskuoren tänään maanantaina 29.11. Kuoret jaetaan mainoskääre Postisen välissä. Postisen nimi on joulusesongin ajan Joulunen.

Punaisessa postituskuoressa voi lähettää joulukortteja edullisemmalla joulutervehdyksen ikimerkillä. Tervehdykset ehtivät perille, jos ne jätetään postiin tai kirjelaatikkoon viimeistään tiistaina 14.12. Kirjelaatikkoon punaisia kuoria voi tipauttaa kello 24:ään asti.

Punaisen postituskuoren käyttö nopeuttaa korttien saapumista joulukorttilajitteluun. Punaisissa kuorissa saapuvia joulutervehdyksiä aletaan jakaa vastaanottajille tiistaista 7.12. lähtien.

Postista/Joulusta ja punaisia kuoria ei jaeta talouksiin, joissa on mainoskielto. Postituskuoria voi noutaa myös kaikista posteista ja useimmilta postimerkkien jälleenmyyjiltä.

Tärkeät lähettämisen päivämäärät

Punatulkku -joulutervehdyksen ikimerkillä (1,30 €) varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 14.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Joulutervehdyksen ikimerkin tunnistaa lumihiutale-symbolista.

Kuusipuu -kotimaan ikimerkillä (1,85 €) varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään sunnuntaina 19.12. Kotimaan ikimerkin tunnistaa Suomen kartta -symbolista.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa tiistaihin 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Joulutervehdyksiä ehtii lähettää vielä hyvin myös Euroopan maihin sekä Pohjoismaihin ja Baltiaan. Kaikkien ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten viimeiset postituspäivät voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/joulu. Ulkomaille lähetettäviin joulukortteihin voi laittaa Revontulet -ulkomaan ikimerkin (1,95 €). Ulkomaan ikimerkin tunnistaa maapallo-symbolista.

Postimerkkejä voi ostaa kaupoista, kioskeista, posteista ja verkosta

Joulupostimerkit tulivat myyntiin kauppoihin, kioskeihin ja posteihin jo marraskuun alussa. Niitä voi tilata myös Postin verkkokaupasta shop.posti.fi.

Muista oikea osoite

Joulukorttitalkoiden yhteydessä kannattaa tarkistaa, että korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen kirjoitetaan vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivuilta posti.fi/postinumerohaku.

Kaikki tarpeellinen joulusta: posti.fi/joulu

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät mm. lähettämisen liittyvät päivämäärät, kirjelaatikkojen tyhjennysajat, tiedot Postin palvelupisteistä sekä tietoa tuotteista ja palveluista.