Joulutervehdyksiin erikoisleima Helsingissä ja Lahdessa 1.12. lähtien

26.11.2021

Helsingissä ja Lahdessa otetaan käyttöön joulutervehdyksiä varten suunnitellut erikoisleimat keskiviikkona 1. joulukuuta. Erikoisleimoja saa tänä vuonna joulutervehdyksiin Helsingissä 1.-16.12. ja Lahdessa 1.-18.12.

Helsingissä erikoisleimattaville lähetyksille varatut kirjelaatikot sijoitetaan osoitteisiin Mannerheiminaukio 1 ja Elielinaukio 2 Postitalon sisäänkäyntien yhteyteen. Kirjelaatikot tunnistaa laatikon infokentässä olevasta joululeiman kuvasta.

Lahdessa järjestetään tänä jouluna jälleen perinteinen seimitapahtuma. Posti erikoisleimaa kaikki joulutervehdykset, jotka on jätetty 1.-18.12. joulukuuta Vapaudenkatu 6:ssa sijaitsevaan kirjelaatikkoon. Itsenäisyyspäivänä 6.12. ja sunnuntaina 5.12. ja 12.12. jätetyt lähetykset leimataan seuraavana arkipäivänä.

Helsingin erikoisleimassa tänä jouluna ornamenttikuviot

Aidon joulutervehdyksen viimeistelevä perinteinen joululeima on ollut asiakkaiden keskuudessa erittäin suosittu. Vuosittain Helsingin erikoisleima on koristanut noin 300 000 joulutervehdystä.

Helsingin joululeiman on suunnitellut tänä vuonna Susanna Rumpu ja Ari Lakaniemi. Leiman kuva-aiheena ovat ornamenttikuviot. Teemaltaan leima sopii hyvin täydentämään tämän vuoden joulumerkkien kuva-aiheita. Ornamenttikuvio koristaa leimana muitakin postimerkkejä. Leimassa lukee myös teksti Joulu Julen.

Seimileimassa tänä jouluna Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi

Lahden seimileimassa on tänä vuonna kuvattuna Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi sekä taustalla Keski-Lahden seurakunnan Ristin kirkon torni. Joosefin maski viittaa pandemiaan ja Toivon tähti siitä pois pääsemiseen. Tähti viittaa myös Betlehemin tähteen, jota kuvataan usein ohuella nelisakaraisella tähdellä.

Seimileimoja on julkaistu vuodesta 2005 lähtien lähes vuosittain. Tänä vuonna kuudettatoista kertaa julkaistavan seimileiman on suunnitellut aiempien vuosien tapaan heraldikko Tapani Talari.

Joulutervehdyksien viimeiset postituspäivät

Kotimaan joulutervehdykset postitetaan joulutervehdyksen ikimerkillä (1,30 €) viimeistään tiistaina 14.12. posteihin tai kirjelaatikkoon kello 24 mennessä.

Kotimaan ikimerkillä (1,85 €) varustetut joulutervehdykset jaetaan jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään sunnuntaina 19.12.

Kotimaahan ja ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten ja pakettien viimeiset lähetyspäivät löytyvät osoitteesta posti.fi/joulu. Samaan osoitteeseen on koottu tietoa myös Postin palveluista ja palvelupisteistä.

Kuvat erikoisleimoista:

Posti DigiLibrary - Erikoisleimat joulu 2021 (emmi.fi)