Joulupukin tontuilta kortteja SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä oleville lapsille – ystävänpäiväkorteilla voi tehdä hyvää

29.01.2021

Joulupukin tontut Napapiirillä ovat päättäneet joukolla osallistua ystävänpäiväteemaan, jossa kortteja voi lähettää myös sellaisille tahoille, joita ei henkilökohtaisesti edeltä tunne. Tonttujen korttihetken tulokset lähtevät SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä oleville lapsille, joille Posti toimittaa kortit ystävänpäiväksi. Viimeinen päivä osallistua kampanjaan on sunnuntai 31. tammikuuta.

 

Nuorille digiajan lapsille postikortti ei ole välttämättä kovin tuttu viestin välittämisen muoto, joten kortti voi olla ainutkertainen ja iloinen yllätys.

 

- Postikortti ilahduttaa aina! Lapsista on hauska saada yllätyskortti tuntemattomalta ystävältä. On kiva olla mukana tässä iloa tuottavassa kampanjassa, sanoo SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen.

 

Joulupukki saa joka vuosi puoli miljoonaa korttia ja kirjettä lapsilta sekä aikuisilta ympäri maailmaa, ja Joulupukki tonttuineen myös vastaa kirjeisiin ja kortteihin. Nyt tontut ovat päättäneet ilahduttaa lapsia myös ystävänpäivänä. Kortti voi välittää iloisen yllätyksen myös sellaisille tahoille, joita ei henkilökohtaisesti välttämättä edeltä tunne.

 

- Jokainen kirje ja kortti tuovat Napapiirille suurta iloa ja välittämisen tunnetta. Me tontut haluamme jakaa tätä ilon tunnetta täältä pohjoisesta myös muille. Tänä ystävänpäivänä lähetämme terveiset Napapiiriltä SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä oleville lapsille, kertoo pääpostitonttu Katja Tervonen.

 

Lähetä ystävänpäiväkortit ajoissa

 

Posti jatkaa viime vuonna aloitettua yhteistyötä Bauer Median kanssa, jossa tervehdyksiä kohdennetaan muun muassa SOS-Lapsikylälle. Muita kohteita ovat HelsinkiMissio ja Rinnekoti. Näille kohteille kohdennetut ystävänpäiväkortit tulee postittaa viimeistään 31. tammikuuta Postille, joka vie kortit saajille.

 

Postin Ystävänpäivä-kampanjasivulle on koottu ohjeet kortin lähettämiseen. Jätä kortit kirjelaatikkoon ennen viimeisen lähetyspäivän tyhjennysaikaa.

 

SOS-Lapsikylälle, Rinnekodille ja HelsinkiMissiolle kohdennetut ystävänpäiväkortit tulee postittaa viimeistään 31. tammikuuta. Muut ystävänpäiväkortit tulee postittaa viimeistään 8. helmikuuta. Postimerkin lisäksi Plus-merkillä varustetut ystävänpäiväkortit tulee postittaa viimeistään 10. helmikuuta.

 

Tämän vuoden ystävänpäivän postimerkeissä teemana on Pidetään huolta. Postimerkkivihkossa on 6 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

 

Kansainvälisellä Valentinuksen päivällä on juuret 200-luvun antiikin Roomassa. Päivää vietetään 14. helmikuuta, ja sitä on juhlittu Suomessa 1980-luvulta alkaen Ystävänpäivän nimellä ja sisällöllä. Kansainvälisestä juhlapäivästä poiketen Suomessa päivän merkitys on yleisemmin ystävien muistamisen, ei pelkästään romanttisena rakastavaisten juhlapäivänä. Ystävänpäivän vietto vakiintui suomalaiseen kalenteriin 1980-luvun lopulla. Suomen Punainen Risti ja Posti kampanjoivat ystävyyden juhlan puolesta yhdessä vuonna 1987.