Joulupukin Pääposti Napapiirillä avaa jälleen ovensa 8. marraskuuta

17.09.2021

Joulupukin Pääposti Joulupukin Pajakylässä avaa jälleen ovensa Napapiirillä Rovaniemellä maanantaina 8. marraskuuta 2021. Posti suljettiin väliaikaisesti keväällä 29. huhtikuuta yleisen koronavirustilanteen takia.

”Joulu on meille postilaisille vuoden tärkein sesonki ja haluamme olla joulun tekijöinä mukana myös Joulupukin Pajakylässä nyt, kun koronarajoituksia ollaan purkamassa. Näkyvällä paikalla sijaitseva Joulupukin Pääposti on tärkeä osa Pajakylän muuta toimintaa ja teemme tiivistä yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa”, kuluttajapalveluista vastaava Tuija Åkerman Postilta kertoo.

”Asiakkaat saavat Joulupukin Pääpostista kaikki tarvitsemansa postipalvelut. Suosituimpia tuotteitamme ovat postimerkit ja kortit, tilattava Joulupukin kirje ja logolla varustetut lahjat. Joulupukin Pääpostilla on oma postileima ja omat postimerkit. Meiltä voi myös lähettää ja vastaanottaa paketteja”, Åkerman sanoo.

Joulupukki saa pääpostilleen vuosittain puoli miljoonaa kirjettä

Joulupukki saa vuosittain Joulupukin Pääpostille noin puoli miljoonaa kirjettä. Niin myös viime sesongin aikana, vaikka postiyhteydet kaikkialta maailmasta eivät toimineet normaalisti koronapandemian takia. Kirjeitä saapui runsaasti Suomesta ja Euroopasta. Niissä toivottiin erityisesti koronapandemian loppumista. Materiaaliset lahjatoiveet olivat aiempia vuosia maltillisempia. Kiinasta Joulupukki sai kirjeiden mukana uusia, värikkäitä, jouluaiheisia kasvomaskeja.

Joulupukin vastauskirjeet ympäri maailmaa lähetettiin vastaanottajille kevään korvalla. Menneinä vuosina kirjeitä Joulupukille on kertynyt jo yli 20 miljoonaa. Kaikki kirjeet lajitellaan ja avataan ja muutama tuhat saa vuosittain yllätysvastauksen.

Joulupukin Pääposti on myös alueen lähiposti

Joulupukin Pääposti palvelee myös postinumeroalueen 96930 Napapiiri asukkaita alueen lähipostina. Asiakkaat voivat noutaa sunnuntaihin 7.11. mennessä saapuneet noudettavat lähetykset Pohjolankadun R-kioskista. Maanantaista 8.11. lähtien saapuvat noudettavat lähetykset ohjataan Napapiirin postiin. Alueen 96930 Napapiiri asukkaille jaetaan julkinen tiedote lähempänä Napapiirin postin avaamisajankohtaa.

Joka päivä palveleva posti on marraskuussa avoinna kello 10–17 ja joulukuun alusta lähtien kello 9–19.