Posti ja sanomalehti Karjalainen jatkavat pitkällä sopimuksella sanomalehtien varhaisjakelua ja sen kehittämistä

30.09.2021

Posti ja sanomalehti Karjalainen ovat sopineet vuoden 2026 loppuun asti kestävän jatkosopimuksen sanomalehtien varhaisjakelusta. Kotiin jaettu sanomalehti on tärkeä ja suomalaisten arvostama osa tiedonvälitystä.

Varhaisjakelu on tärkeä osa sanomalehtien palvelua, sillä lukijat haluavat lehden kotiin aamutuntien aikana. Lehtitalot ja lehden tilaajat odottavat Postilta laadukasta palvelua, jossa varhaisjakelun kustannukset eivät kuitenkaan saa muodostua esteeksi lehden tilaamiselle.

Nyt tehty jatkosopimus mahdollistaa tulevaisuuden jakelun turvaamisen. Jakeluratkaisuiden kehittäminen tiiviissä yhteistyössä on perustana sille, että kustannuskehitys myös jakelun osalta on kestävä. Uudenlaisten jakeluratkaisuiden ja jakeluverkkojen yhteiskäytön kehittämisessä huomioidaan vielä aiempaa vahvemmin lehden tilaajille, Postille ja Karjalaiselle tärkeät vastuullisuusasiat, muun muassa ilmastotavoitteet.

”Pitkäkestoinen kumppanuus Karjalaisen ja Postin välillä jatkuu kohti 2020-luvun loppua. Karjalainen on ollut jakeluratkaisuiden kehittämisessä useasti rohkea edelläkävijä, ja tätä samaa odotamme jatkossakin. Me postilaiset haluamme tukea vankalla osaamisellamme paperisen sanomalehden elinkaaren pidentämistä”, sanoo Postin lehtipalveluista vastaava johtaja Kimmo Kauranen.

”Strateginen kumppanuutemme Postin kanssa on ollut tuloksekasta ja laadukasta, ja halusimme näin varmistaa sen jatkon. Olemme etevä kustantaja ja vastuullinen media siinä missä Posti taitaa Suomessa suvereenisti sanomalehden varhaisjakelun, Sanomalehti Karjalainen Oy:n päätoimittaja-toimitusjohtaja Pasi Koivumaa toteaa.

Posti on kasvattanut varhaisjakeluliiketoimintaansa viime vuosien aikana. Posti jakaa sanomalehtiä seitsemänä päivänä viikossa (sanomalehtien ilmestymispäivien mukaan). Tällä hetkellä Posti hoitaa varhaisjakelua pääkaupunkiseudulla, Itä-Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Kaakkois-Suomessa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Postin varhaisjakelussa työskentelee noin 2 400 jakajaa.