Runsas lumisade haittaa postinkulkua kaikkialla Suomessa

12.01.2021

Runsas lumisade ja teiden auraustilanne vaikeuttaa pakettien jakelua, sanomalehtien varhaisjakelua ja päiväpostinjakelua kaikkialla Suomessa. Runsas lumisade vaikeuttaa myös rahtikuljetuksia ja voi aiheuttaa niihin viiveitä ja aikataulupoikke​amia.

- Tilanne näyttää sääennusteiden mukaan jatkuvan lähipäivinä. Ymmärrämme hyvin, että mikään aurauskalusto ei tahdo riittää kaikkien väylien auraamiseen yhtä aikaa. Lunta on niin paljon, että myöskään postinsaajat eivät helposti pysty pitämään postilaatikkojen edustoja lumesta vapaina. Tämä on kova urakka kaikille, sanoo poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja Postista.

Postin jakeluhenkilöstö liikkuu reiteillä varhain aamulla, usein samaan aikaan aurauskaluston kanssa. Varhaisesta aamusta johtuen postinsaajat eivät aina ehdi tai pääse kolaamaan ja lapioimaan postilaatikoiden edustoja aurauksen jälkeen.

- Kiitos kaikille postinsaajille, jotka tekevät parhaansa lumitöiden eteen ja antavat vielä naapuriapuakin. Erityisesti iäkkäämmille ihmiselle se on erityisen tärkeää. Välitän terveiset koko postinjakeluhenkilöstömme puolesta, vapaat väylät edesauttavat myös alueen liikenneturvallisuutta ja työturvallisuutta, kun autoa ei tarvitse jättää huonoon paikkaan, vaan postin voi jakaa normaaliin tapaan auton ikkunasta suoraan laatikkoon, Jarmo Ainasoja kertoo.

Pahimmillaan lunta on niin paljon, että postilaatikon kantta ei saa auki, vaan laatikko on kokonaan hautautunut lumen peittoon. Tällaisiin laatikkoihin postia ei valitettavasti voi jakaa lainkaan, vaan postinsaajan lähetykset pidetään tallessa Postin tiloissa, kunnes ne päästään jakamaan laatikkoon.

- Jakeluhenkilöstömme tekee kaikkensa, jotta päivän posti saataisiin jaettua olosuhteista huolimatta. Suurin osa asiakkaistamme ymmärtää hyvin tilanteen, ja tekee paljon henkilöstömme auttamiseksi ja postinjakelun sujumiseksi. Luonnonvoimien edessä parhaat voimat saadaan yhdessä tekemällä ja toisiamme tukemalla. Uskon, että talkoohenki lumitöissä ja kannustaminen auttaa kaikkia jaksamaan, Jarmo Ainasoja sanoo.