Ulkomaan postitukset kannattaa tehdä tänä jouluna hyvissä ajoin

02.11.2020

Koronaviruspandemia vaikuttaa kuljetusyhteyksiin

Maailmanlaajuinen koronaviruspandemia vaikuttaa tänä jouluna Suomesta ulkomaille lähteviin lähetyksiin ja kuljetusyhteydet moniin maihin ovat tällä hetkellä poikki. Ajankohtaiset ja päivittyvät maakohtaiset tilanteet Euroopan ja muun maailman osalta kannattaa tarkistaa posti.fi-sivuilta.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta ulkomaisten postitusten viimeiset lähetyspäivät ovat kohta käsillä.

Euroopan ulkopuolelle lähetettävät Economy-kortit ja -kirjeet on hyvä postittaa viimeistään sunnuntaina 8.11. Priority-luokassa lähetetyt kortit ja kirjeet sekä myös paketit tulee lähettää sunnuntaihin 15.11. mennessä.

Euroopan maihin lähetetyt Economy-kortit ja -kirjeet kannattaa postittaa viimeistään perjantaina 4.12. Priority-korttien ja -kirjeiden sekä myös pakettien viimeinen postituspäivä Eurooppaan on maanantaina 7.12.

Pohjoismaihin ja Baltiaan Economy-kirjeet ja kortit tulee postittaa torstaihin 10.12. mennessä (poikkeuksena Tanska 1.12. mennessä). Priority-luokan kirjeiden ja korttien viimeinen postituspäivä on maanantaina 14.12. (poikkeuksena Tanska 8.12.). Joulupaketteja voi postittaa kaikkiin Pohjoismaihin ja Baltiaan maanantaihin 14.12. saakka.

Kaikki joulun postituksiin liittyvät aikataulut koti- ja ulkomaille on koottu Postin joulusivustoon posti.fi/joulu. Sivustolla on tietoa myös Postin palvelupisteistä ja loppuvuoden sesonkeja varten perustetuista väliaikaisista noutopisteistä.