Turkka Kuusisto on nimitetty Posti Group Oyj:n toimitusjohtajaksi

07.02.2020

Posti Group Oyj:n hallitus on nimittänyt DI Turkka Kuusiston, 40, Posti Group Oyj:n toimitusjohtajaksi 6.2.2020 alkaen.

Kuusisto on toiminut Posti Groupin väliaikaisena toimitusjohtajana 1.10.2019 lähtien ja Posti Groupin johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016 lähtien. Vuosina 2016-2018 hän oli Postipalvelut-liiketoimintaryhmän johtajana ja vuodesta 2019 lähtien hän on johtanut Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmää.

Ennen Postiin tuloa Kuusisto toimi luotonhallintayhtiö Lindorff Group AB:n Euroopan palveluliiketoiminnan johtajana ja Lindorffin Suomen toimitusjohtajana sekä Venäjän ja Baltian liiketoiminnasta vastaavana johtajana. 

Hallituksen puheenjohtajan Markku Pohjolan mukaan toimitusjohtajan rekrytointiprosessissa oli loppusuoralla useita vahvoja ehdokkaita. Valinnassa painoivat Kuusiston johtamistaidot sekä kokemus ja näyttö digitaalisesta palveluliiketoiminnasta ja postialalta.

”Olen seurannut Turkka Kuusistoa niin tehtävässään Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän vetäjänä kuin Postin väliaikaisena toimitusjohtajana. Kuusisto on osoittanut varsin haasteellisen syksyn aikana esimerkillistä johtajuutta, jämäkkyyttä ja inhimillisyyttä. Hän on yhtä lailla johtanut vastuullaan olevia liiketoimintoja erittäin tuloksekkaasti voimakkaasti muuttuvassa toimintaympäristössä”, sanoo Markku Pohjola.

Turkka Kuusisto: Posti hakee kasvua paketeista, verkkokaupasta ja logistiikkapalveluista

”Postin toimintaympäristö käy läpi ennennäkemätöntä murrosta, ja koen nimitykseni Postin toimitusjohtajaksi suurena luottamuksen osoituksena. Toimitusjohtajana jatkan yhdessä postilaisten kanssa yhtiön uudistamista ja osaltani varmistan, että Postilla on myös pitkällä aikavälillä kaikki kestävän liiketoiminnan edellytykset”, toteaa Turkka Kuusisto.

”Posti on palveluyritys, ja haluamme kuunnella herkällä korvalla asiakkaidemme tarpeita. Uudistetun strategiamme mukaisesti vastaamme aiempaa paremmin niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin. Meille on tärkeää myös huolehtia palveluidemme hyvästä laadusta. Kasvua haemme erityisesti paketti ja verkkokauppa- sekä logistiikkaliiketoiminnasta, joissa on Postin tulevaisuus. Uudistusten avulla pyrimme säilyttämään perinteiset postipalvelut kilpailukykyisenä mahdollisimman pitkään”, jatkaa Kuusisto.

Hallinnointikoodin edellyttämät tiedot toimitusjohtajan palkitsemisesta löytyvät yhtiön kotisivuilta posti.com kohdasta Hallinnointi/Johto.