Sandvik ulkoisti Turun tehtaan sisälogistiikkatoiminnot Transvalille - materiaalivirtautuksen optimointi, logistiikkaprosessien kehitys sekä toiminnan tehostaminen ykköskriteereinä

12.08.2020

Turussa kansainvälisesti kaivosteollisuuden tarpeisiin maanalaisia lastaus- ja kuljetuslaitteita valmistava Sandvik solmi monivuotisen sopimuksen Transvalin kanssa tehtaan sisälogistiikasta. Yhteistyösopimuksen myötä noin 30 henkilöä siirtyy liikkeen luovutuksella Sandvikilta. Myös osa logistiikkakalustosta siirtyy Transvalille. Yhtiöt eivät kerro yhteistyösopimuksen hintaa.

Transvalin vastuulle siirtyy 1.9.2020 alkaen Turun tehtaalle saapuvan materiaalin vastaanottotyö, materiaalin keräily ja toimitus tuotantoon sekä tuotteiden ja materiaalien siirtotehtävät. Yhteistyön taustalla on Sandvikin tarve logistiikkatoimintojen tehostamiselle ja kehittämiselle. Teollisuuden, tehtaiden ja tuotantojen sisälogistiikka on Transvalin ydinosaamista.

- Haluamme keskittyä ydinosaamiseemme, joka on kaivoskoneiden kehittäminen, suunnittelu, valmistus, markkinointi ja huolto ja siksi valitsimme logistiikkakumppaniksemme Transvalin. He tuovat tarvittua osaamista sisälogistiikan prosessien tehostamiseen, automatisointiin ja reaaliaikaiseen logistiikan hallintaan. Sisälogistiikan ulkoistaminen parantaa toimitusvarmuuttamme, lisää kustannustehokkuutta ja sitä kautta kilpailukykyämme, kertoo Sandvik Suomen toimitusjohtaja Mats Eriksson.

- Olemme hyvin ylpeitä Transvalissa, että Sandvik valitsi meidät logistiikkakumppanikseen. Toivotan meille siirtyvän henkilöstön lämpimästi tervetulleiksi, Transval on hyvä työnantaja. Uskon, että voimme tarjota henkilöstölle sisälogistiikan saralla uutta oppia ja tietoa. Uskomme myös, että voimme osaamisellamme ja digitaalisilla ratkaisuilla sekä tehostamalla lean six sigma -menetelmien käyttöä sekä kehittää Sandvikin logistiikkatoimintoja että tuoda kustannussäästöjä logistiikassa, kertoo Jussi-Pekka Hoskari, Transvalin Teollisuuspalvelut liiketoiminnan johtaja.

Miljoonien arvoisten koneiden kokoonpanotyössä ei saa tulla turhia seisonta-aikoja materiaaleja odotellessa. Transval varmistaa Sandvikin tehtaalla optimaalisen materiaali- ja tietovirtautuksen sekä logistiikkakaluston määrän ja laadun.

- Olemme luoneet oman ”Dock to Stock” -työkalun, jonka ansiosta tiedämme reaaliajassa, milloin ja mitä materiaalia tehtaan aitojen sisäpuolelle on kuljetusyhtiöiden toimesta luovutettu ja miten materiaali liikkuu tehtaan sisällä. Näiden tietojen perusteella suunnittelemme ja teemme työjonot, eli logistiikkaprosessien visuaaliset esitykset, Hoskari jatkaa.

Dock to Stock -työkalun antamat tiedot luovutetaan reaaliajassa myös Sandvikin käyttöön. Työkalussa voidaan tarkastella eri tavarantoimittajien materiaalien läpikulkunopeutta tavaran vastaanotossa ja saatujen tietojen perusteella toimittajia voidaan ohjeistaa esimerkiksi pakkaamisessa tai materiaalien sijoittelussa lavoilla, jotta purkaminen ja käsittely sujuu nopeammin.

Lisätiedot median edustajille:
Mats Eriksson, toimitusjohtaja, Sandvik Mining and Construction Oy, puh. 040 035 8982, mats.a.eriksson@sandvik.com

Transval ja Posti MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9 – 16)

 

Lisätiedot palvelusta:
Janne Kylmäoja, myyntijohtaja, Suomen Transval Group Oy, puh. 040 507 4743, janne.kylmaoja@transval.fi

Sandvik Group on vuonna 1862 perustettu kansainvälinen korkean teknologian teollisuuskonserni, jonka pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa yhtiöllä on toimintaa Turussa, Lahdessa ja Tampereella. Turussa Sandvik valmistaa maanalaisia lastaus- ja kuljetuslaitteita, yksikössä työskentelee noin 650 henkilöä. Yhteensä konserni työllistää Suomessa 2400 ja maailmanlaajuisesti 40 000 henkilöä.

Transval on Suomen markkinajohtaja ulkoistuslogistiikassa. Palvelemme yli 500 asiakastamme Suomessa ja Baltian maissa asiakkaiden omissa tiloissa; esimerkiksi varastoissa, terminaaleissa, teollisuudessa ja myymälöissä. Muutamme asiakkaiden sisälogistiikan kiinteitä kuluja muuttuviksi kustannuksiksi ja tarjoamme asiakkaillemme joustavuutta, laatua sekä kustannussäästöjä. Yhtiö on yli 25-vuotias ja meitä transvalilaisia on noin 4 800. Palvelumme kattavat toimitusketjuratkaisut kuljettamisesta varastointiin sekä asiakkaiden tiloissa tapahtuvat sisälogistiikan ratkaisut ja logistiikan ammattiosaajien henkilöstöpalvelut. Tytäryhtiömme KV Turva palvelee kaupan alaa etämonitoroinnissa, hävikinhallinnassa ja turvamyyjäpalvelulla. Transval on Posti Groupin 100 % omistama yhtiö.