Postinjakelun tarjouskilpailuun ilmoittautuminen avataan uudelleen

24.03.2020

Posti avaa uudelleen ilmoittautumisen postinjakelupalvelujen tarjouskilpailuun osassa kilpailutuskohteissa ilmenneiden virheellisten tietojen vuoksi. Kilpailutukseen osallistumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua mukaan tarjouskilpailuun 7.4.2020 asti.

Posti käynnisti helmikuussa hankintamenettelyn postinjakelupalvelujen hankkimiseksi alueilla, joilla ei ole sanomalehtien varhaisjakelua. Postilaki velvoittaa Postin kilpailuttamaan näillä alueilla vuosittain yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväisen jakelun.

Posti halusi avata uudelleen ilmoittautumisen tarjouskilpailuun, sillä osassa kilpailutuskohteiden osoiteaineistoja havaittiin virheellisiä tietoja. Aineistojen tiedot on nyt korjattu. Tarjoamalla uudelleen mahdollisuuden ilmoittautua hankintamenettelyyn Posti haluaa varmistaa, että kaikilla kiinnostuneilla yrityksillä on mahdollisuus osallistua kilpailutukseen kilpailutuskohteiden tarkoilla tiedoilla.

Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan postikilpailutus.fi  ilmoittautumislinkin kautta.

Ilmoittautumisen uudelleen avaaminen ei edellytä toimia niiltä yrityksiltä, jotka ovat jo ehtineet ilmoittautua kilpailutukseen. Posti ottaa yhteyttä kaikkiin ilmoittautuneisiin yrityksiin.

Tarjouskilpailu järjestetään sähköisesti Postin Hankintaportaalissa. Kilpailutukseen ilmoittautunut yritys rekisteröidään Hankintaportaaliin, jossa yritys voi tutustua kilpailutuskohteisiin ja harkita tarjoustaan. Tarjoava yritys valitsee kilpailutuskohteen tai -kohteet, joista yritys jättää sitovan tarjouksen Hankintaportaalissa 20.4.2020 mennessä. Kilpailutus toteutetaan erityisalojen hankintalain periaatteiden mukaisesti.

Postikilpailutus.fi sivulle on koottu tiedot kilpailutuksen toteuttamisesta, kilpailutuskohteista ja erityisvaatimuksista. Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan sähköisellä lomakkeella, johon täytetään yrityksen ja yhteyshenkilön nimet, y-tunnus ja sähköpostiosoite.

Tarjouskilpailulle määritellyn ajan päätyttyä Postin Hankinta vertailee tarjoukset 20.-30.4. 2020 ja valitsee kokonaisarvion perusteella edullisimman tarjouksen. Sopimuksen mukainen toiminta kilpailutuskohteissa alkaa 1.7.2020.