Postinjakajat tuovat koteihin uudelleenkäytettävät kassit viikolla 6 – Posti on mukana Muovipussiton Kerava -hankkeessa

31.01.2020

Vastuullisuus ja päästöjen vähentäminen ovat vahvasti mukana Postin toiminnassa. Esimerkiksi pakkausmateriaalien valinta ja niiden kehittäminen sekä kierrättäminen ovat asioita, joita Postissa tehdään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Muovipussiton Kerava -hanke antaa asukkaille mahdollisuuden tehdä arjessa kestäviä valintoja ympäristön hyväksi. Posti tukee hanketta jakamalla veloituksetta Papticin lahjoittamat puukuitupohjaiset uudelleenkäytettävät kassit jokaiseen keravalaiseen kotiin.

- Muovi on lyömätön materiaali joissakin käyttötarkoituksissa, mutta monessa paikassa sen käyttöä voidaan vähentää ja kierrättää tai korvata uusiutuvalla materiaalilla. On hyvä, että meitä kuluttajia herätellään ajattelemaan arjen vastuullisia valintoja, sanoo Kaj Kulp Postista.

Kassien jakaminen keravalaisiin koteihin aloitetaan maanantaina 3. helmikuuta. Jakeluun lähtöä odottaa 17 500 kestokassia. Kasseja jaetaan muun postin ohessa koko viikon ajan.

Posti halusi lähteä tukemaan Muovipussiton Kerava -hanketta sen ainutlaatuisuuden ja kestävien arvojen takia. Pilottihanke käynnistyi marraskuussa 2018.

- On hienoa, että hanke koskee koko kaupunkia ja mallia voidaan hyödyntää myös muualla. Me Postissa uskomme, että arjen sujuvuutta ja kestävää kehitystä voi lisätä pienilläkin teoilla, ja teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa. Mietimme esimerkiksi, miten pystymme hyödyntämään teknologiaa lähetysten lajittelussa niin, että pakkauksina tai kääreinä käytettävien muovimateriaalien käyttöä voitaisiin vähentää, Kaj Kulp kertoo.

Postin kaikki palvelut Suomessa 100 % hiilineutraaleja. Taustalla on ympäristöohjelma ja vapaaehtoinen päästöjen hyvitys.

Lisätiedot:

Muovipussiton Kerava -hankkeen tiedote

Paptic Oy:n tiedote