Postin sesongin pakettien drive-in noutopiste on avattu Seinäjoelle

30.11.2020

Posti on avannut Seinäjoelle marraskuun lopulla pakettien drive-in -noutopisteen. Logistiikkakeskuksen yhteydessä toimivan drive-inin ensimmäiset paketit noudettiin torstaina 26.11. Koronan myötä kehitetyn, kasvavaa joulusesonkia sujuvoittavan ja pakettien noutoa nopeuttavan pisteen on määrä vakiintua pysyväksi osaksi alueen noutopisteverkostoa.

Seinäjoen drive-in -konseptilla toimiva pakettien noutopiste on avattu Teollisuustien logistiikkakeskuksen yhteyteen. Joulun alla viikon jokaisena päivänä auki oleva drive-in -piste syntyi paikallisena ideana.

- Drive-in -pisteen perustaminen logistiikkakeskuksen yhteyteen poistaa prosessista välivaiheita ja siten nopeuttaa paketin saapumista asiakkaalle. Meille oli tärkeää löytää niin asiakkaittemme kuin työntekijöittemme koronaturvallisuutta edistäviä ratkaisuja. Idea lähtikin liikkeelle korona-ajan erityistarpeista. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan jättää drive-iniä pelkäksi kokeiluksi, vaan vakiinnuttaa osaksi meidän paikallista palvelumallia, kertoo Postin tuotantopäällikkö Risto Lamminmäki.

Asiakas voi jo pakettia tilatessaan valita noutopisteeksi Teollisuustien drive-inin. Kun saapuva paketti on ohjattu lajittelusta noudettavaksi, asiakas saa tästä ilmoituksen. Pisteellä toimiminen onnistuu kätevällä kahden pisteen taktiikalla. Pihaan ajettaessa saavutaan ensin puhelintolpalle, jossa asiakas ilmoittaa paketin tunnuksen. Tunnuksen perusteella asiakaspalvelija noutaa oikean paketin. Tällä välin asiakas ajaa pakettien luovutuspisteelle. Luovutuspisteellä asiakas saa pakettinsa suoraan ajoneuvoonsa vaikka takakonttiin nostettuna.

Drive-in -pisteen koronaturvallisuus on suunniteltu monitahoisesti.
- Pisteemme työntekijöillä on käytössään maskit ja visiirit. Asiakkaalle drive-in -konseptin etu on myös siinä, ettei hänen tarvitse poistua ajoneuvostaan missään vaiheessa. Asiakaspalvelijan ja paketin noutajan välinen kontaktiaika jää siis varsin lyhyeksi, eivätkä omissa ajoneuvoissaan istuvat asiakkaat altista toisiaan. Voimme ylpeästi todeta, että meillä kehitetty noutokonsepti on tässä mittakaavassa Suomen ensimmäinen, Lamminmäki kuvailee.

Seinäjoen Postin uusi drive-in toimii osoitteessa Teollisuustie 28. Piste palvelee myös ilman autoa asioivia asiakkaita. Joulusesongin ajan piste on auki arkisin 7-20, lauantaisin 10-20 ja sunnuntaisin 10-16. Katso ajankohtaiset aukioloajat: https://www.posti.fi/fi/palvelupisteet-kartalla/posti-drive-in-noutopiste-seinajoki