Postin palvelut muuttuvat Helsingin Vallilassa: Sturenkadulle avataan OmaPosti-kioski toukokuun lopussa

14.04.2020

Postin palveluihin Helsingin Vallilassa tulee muutoksia toukokuun lopussa, kun nykyisen postin tilalle osoitteeseen Sturenkatu 21 avataan uusi OmaPosti-kioski, joka palvelee asiakkaita viikon jokaisena päivänä kello 7–22.

OmaPosti-kioskin yhteyteen avataan myös yrityspiste, josta voi postittaa valmiiksi maksettuja ja sopimuksen mukaan laskutettavia lähetyksiä. Yrityspiste palvelee maanantaista perjantaihin kello 10–17. Postilokero- ja Poste restante -palvelut jatkuvat Sturenkatu 21:ssä entiseen tapaan.

Vallilan postin nykyinen myymälätila remontoidaan toukokuun aikana. Asiakaspalveluun saattaa tulla remontin aikana pieniä häiriöitä.

 

Kaikki postipalvelut K-Supermarket Triplan postista

Vallilassa asuvien kotiposti on toukokuun lopusta lähtien 00520 HELSINKI, joka palvelee K-Supermarket Triplassa osoitteessa Firdonkatu 2 kaupan aukioloaikoina.

- K-Supermarket Triplan postista voi noutaa erikoistuotteet, kuten esimerkiksi vakuutetut kirjeet. Nykyään lähin posti on kuitenkin käytännössä siellä missä asiakas liikkuu: OmaPostin-palvelun avulla paketteja voi ohjata lähipostin sijaan sopivimpaan pakettiautomaattiin tai muuhun Postin pisteeseen, Postin palvelupisteverkoston johtaja Heiko Laubach kertoo.

Lähempänä muutosta Posti jakaa vielä Vallilan alueen asukkaille kotiin julkisen tiedotteen, jossa kerrotaan muutoksista tarkemmin.

 

OmaPosti-kioskissa voi hoitaa yleisimmät postiasiat

OmaPosti-kioski on Postin itsepalvelukioski, jossa voi hoitaa yleisimpiä postiasioita, kuten pakettien lähettämistä ja vastaanottamista. Kioskissa on pakettiautomaatteja sekä itsepalvelupäätteet kirjeiden ja pakettien lähetystä varten. Kioskissa saa tarvittaessa henkilökohtaista asiakaspalvelua etäyhteyden kautta.

- Suurin osa asiakkaidemme postiasioinnista on nykyään pakettien lähetystä ja vastaanottamista, joka hoituu helposti OmaPosti-kioskissa. Kioskin iso pakettiautomaatti tulee tarpeeseen, sillä verkkokaupan kasvun myötä paketteja kuljetetaan myös Vallilan alueelle yhä enemmän, Laubach sanoo.

OmaPosti-kioskissa on mahdollisuus olla videoyhteyden kautta yhteydessä Postin asiakasneuvojaan. Asiakasneuvojalta voi kysyä apua ja neuvoa missä tahansa postiasiassa. Tarkoitus on tehdä asioinnista mahdollisimman helppoa ja tarvittaessa asiakasneuvoja on aina tukena ja turvana. OmaPosti-kioskeja on pilotoitu muutamalla paikkakunnilla, ja niitä on kehitetty asiakkaiden palautteiden perusteella.

 

Valtaosa asiakkaista vastaanottaa ja lähettää paketteja

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin ennen. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useamman asiakkaan postiasioinnin tarve liittyy pakettien lähettämiseen tai vastaanottamiseen. Verkkokaupan kasvun vuoksi Postin myyntipisteiden määrää on sopeutettu muuttuneeseen tarpeeseen ja pakettiautomaattien määrää lisätty.

Jatkossa jokaisen suomalaisen lähietäisyydellä on Postin piste. Suomessa pakettiautomaatteja on ympäri maata. Posti on kasvattanut automaattiverkostoaan nopeasti, sillä automaattien määrä nelinkertaistetaan muutamien vuosien sisällä: vuonna 2022 Postilla on jo 4 000 pakettiautomaattia ympäri Suomen. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Helsingissä automaatit ovat noin kilometrin päässä jokaisen kotiosoitteesta.

Posti on parhaillaan historiansa suurimmassa murroksessa: kuluttajien tarpeet ovat muuttuneet, digitalisaatio lisääntyy, paperipostimäärät ovat laskeneet kiihtyvällä tahdilla ja kilpailu kiristyy. Postin toimittamien pakettien määrä puolestaan kasvaa ja paketit sekä logistiikka tuovat jo yli puolet Postin liikevaihdosta. Posti hakee merkittävää kasvua paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa.

 

 

Lisätietoa OmaPosti-kioskista: