Postin palveluihin muutoksia Turun keskustassa – postipalveluita saa 11.1.2021 lähtien Puolalankadun K-Marketissa

05.10.2020

Postin palvelut Turun keskustassa muuttuvat, kun Postin oman myymälän palvelut siirretään Eerikinkadulta maanantaina 11.1.2021 Puolalankadun K-Marketissa palvelevaan uuteen postiin. Posti avasi jo viime viikolla kaupan yhteyteen myös Turun suurimman pakettiautomaatin.

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen. Posti kertoi kesäkuussa 2019 luopuvansa osasta omia myymälöitä, joista Turun keskustan myymälä on yksi. Nykyinen posti sulkee ovensa perjantaina 8.1. kello 14.

Turun keskustan uusi posti palvelee viime torstaina (1.10.) avatussa K-Marketissa osoitteessa Puolalankatu 6, 20100 Turku. Uudessa kumppaniyrityksen hoitamassa postissa on jatkossa täysin samanlainen palveluvalikoima kuin nykyisessä Postin omassa myymälässä. Posti palvelee viikon jokaisena päivänä K-Market Puolalankadun laajoina aukioloaikoina ma–pe klo 7–23, la klo 8–23 ja su klo 9–23.

Kaupan yhteyteen avattiin jo perjantaina 2.10. Postin uusi lähes 400 lokeron automaatti, josta voi lähettää ja vastaanottaa paketteja. Posti on sijoittanut Turun alueelle kymmeniä pakettiautomaatteja, joiden sijainnit voi tarkistaa osoitteessa posti.fi/kartta. Turussa on myös useita postimerkkien jälleenmyyjiä ja kirjelaatikoita.

Postin yritysasiakkaat voivat asioida Turussa jatkossakin Postin yrityspisteissä, jotka palvelevat osoitteissa Uhrilähteenkatu 2, 20250 Turku (ma–pe klo 8–19) ja Voimakatu 5, 20520 Turku (ma–pe klo 8–17).

Posti jakaa lähempänä muutosta Turun alueen asukkaille kotiin julkisen tiedotteen, jossa kerrotaan muutoksesta tarkemmin.

Palvelupisteiden laajaa aukioloaikaa ja hyvää sijaintia arvostetaan

 

Asiakkaat ovat toivoneet Postin palvelupisteiltä laajaa aukioloaikaa ja sijaintia muiden asiointireittien yhteydessä. Tämän vuoksi Posti kasvattaa voimakkaasti palvelupisteidensä määrää.

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin ennen. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useamman asiakkaan postiasiointi liittyy pakettien vastaanottamiseen ja lähettämiseen. ”Verkkokaupan kasvun vuoksi Postin myyntipisteiden määrää on sopeutettu muuttuneeseen tarpeeseen ja automaattien määrää on lisätty. Jatkossa jokaisen suomalaisen lähietäisyydellä on Postin palvelupiste”, Postin palvelupisteverkoston johtaja Heiko Laubach kertoo.

Postin palvelupisteverkosto koostuu Postin omista myymälöistä, Postin kumppaneiden hoitamista palvelupisteistä sekä automaateista. Postin kumppanien ylläpitämät postit ja pakettiautomaatit ovat palveluyritysten yhteydessä, jotka ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Postilla on tällä hetkellä noin 850 henkilökohtaisen palvelun postia ja lähes 2 000 automaattia. Kuluvan vuoden aikana automaattiverkostoa kasvatetaan 2 200:aan automaattiin.

Posti ennustaa koronatilanteen vuoksi loppuvuoden verkkokaupalle kaikkien aikojen sesonkia ja laajentaa palveluaan. Posti aloittaa lokakuun alusta lähtien myös Turussa verkkokaupan pakettien lauantaitoimitukset automaatteihin ja posteihin. Kolmena joulua edeltävänä viikonloppuna paketteja toimitetaan vastaanottajille myös sunnuntaisin.