Postin palveluihin muutoksia Mikkelissä – postipalveluita saa 2.11. lähtien K-Supermarket Pikantista

15.09.2020

Postin palveluihin tulee Mikkelissä muutoksia, kun Postin oman myymälän palvelut siirretään Raatihuoneenkadulta maanantaista 2. marraskuuta lähtien K-Supermarket Pikantissa palvelevaan uuteen postiin. Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen. Posti kertoi kesäkuussa 2019 luopuvansa osasta omia myymälöitä, joista Mikkelin myymälä on yksi.

Uusi posti palvelee K-Supermarket Pikantissa osoitteessa Hallituskatu 6, 50100 Mikkeli. Uudessa postissa on jatkossakin täysin samanlainen palveluvalikoima kuin nykyisessä Postin omassa myymälässä. Posti palvelee K-Supermarket Pikantin laajoina aukioloaikoina ma–pe klo 7–21, la klo 7–19 ja su klo 10–18. K-Supermarket Pikantin viereen avataan myös uusi OmaPosti-kioski, jossa on iso pakettiautomaattialue sekä itsepalvelupääte kirjeiden ja pakettien lähettämistä varten. 

Postilla on Mikkelissä laaja palvelupisteverkosto. Tällä hetkellä Mikkelissä on neljä täyden palvelun postia ja yhdeksän Postin automaattia, joista voi lähettää ja vastaanottaa paketteja.

”Nykyään lähin posti on käytännössä siellä missä asiakas liikkuu. OmaPosti-palvelun avulla paketteja voi ohjata lähipostin sijaan itselle sopivimpaan palvelupisteeseen. Kaikkien palvelupisteidemme sijainnit voi tarkistaa helposti Postin nettisivuilta”, kertoo Postin palvelupisteverkoston johtaja Heiko Laubach.

Yritysasiakkaat voivat asioida myös Postin Mikkelin yrityspisteessä osoitteessa Ratakatu 7, 50100 Mikkeli. Yrityspiste palvelee ma–pe klo 9–17. Posti jakaa lähempänä postimuutosta Mikkelin alueen asukkaille julkisen tiedotteen, jossa kerrotaan muutoksesta tarkemmin.

Palvelupisteiden laajaa aukioloaikaa ja hyvää sijaintia arvostetaan

Asiakkaat ovat toivoneet Postin palvelupisteiltä laajaa aukioloaikaa ja sijaintia muiden asiointireittien yhteydessä. Tämän vuoksi Posti kasvattaa voimakkaasti palvelupisteidensä määrää. Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin ennen. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useamman asiakkaan postiasiointi liittyy pakettien lähettämiseen tai vastaanottamiseen. ”Verkkokaupan voimakkaan kasvun vuoksi Postin myyntipisteiden määrää on sopeutettu muuttuneeseen tarpeeseen ja automaattien määrää on lisätty. Jatkossa jokaisen suomalaisen lähietäisyydellä on Postin palvelupiste”, Laubach kertoo.

Postin palvelupisteverkosto koostuu Postin omista myymälöistä, Postin kumppaneiden hoitamista palvelupisteistä sekä automaateista. Postin kumppanien ylläpitämät postit ja pakettiautomaatit ovat palveluyritysten yhteydessä, jotka ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Postilla on tällä hetkellä noin 850 henkilökohtaisen palvelun postia, 50 yrityspistettä ja lähes 1 900 automaattia. Kuluvan vuoden aikana automaattiverkostoa kasvatetaan 2 200:aan automaattiin.