Postin pakettien kotiinkuljetukset moninkertaistuivat koronaepidemian vuoksi

03.04.2020

Postin kuluttajille kotiin toimitettavien pakettien määrä on kasvanut koronaepidemian aikana moninkertaiseksi. Posti on varautunut, että poikkeusolojen takia verkkokauppa kasvaa normaalia nopeammin seuraavina kuukausina.

Verkkokaupan markkina ja Postin toimittamien pakettien määrä ovat jatkaneet kasvuaan jo pitkään. Nyt myös pakettien kotiintoimitusten kysyntä ponkaisi kovaan kasvuun, kun maan hallitus otti käyttöön valmiuslain.

- Postin kotipakettien tilauksissa on ollut merkittävää kasvua kolmen viime viikon aikana. Tiettyinä päivinä volyymit ovat olleet jopa yli nelinkertaisia. Ihmiset ovat koronan takia kotona ja tarve tavaroiden tilaamiselle on luonnollisesti kasvanut. Useat kauppiaat tarjoavat asiakkailleen tässä tilanteessa kotiinkuljetukset maksutta, mikä entisestään lisää kotijakelun kysyntää, sanoo Postin kotimaan pakettiliiketoiminnasta vastaava johtaja Arttu Hollmérus.

Paketit, tavarat ja kirjeet kulkevat normaalisti koronasta huolimatta

Hollméruksen mukaan Posti oli varautunut kasvupiikkiin ja on siten pystynyt hoitamaan lisääntyneen kysynnän poikkeustilanteesta huolimatta. Verkkokaupan ostokset ja kuluttajien lähettämät paketit liikkuvat Postin prosessien läpi keskimäärin vuorokaudessa. Toimitusnopeus onkin Hollméruksen mukaan suomalaisten verkkokauppojen etu tässä tilanteessa.

- Kotimaan pakettilähetysten, kirjeiden ja rahdin kulku sujuu toistaiseksi normaalisti koronaepidemian takia tehdyistä liikkumisrajoituksista huolimatta, joskin pieneen osaan paketteja voi tulla viiveitä. Poikkeuksista viestimme verkkosivuillamme. Tavarat liikkuvat myös maailmalle ja maailmalta Suomeen, mutta lähetykset kulkevat poikkeusreittejä pitkin ja siksi niiden kulussa on viivettä.

Kotiin jakelun helpottamiseksi Posti uudisti varausjärjestelmäänsä, jossa asiakas voi nyt tehdä helposti kalenterista varauksen haluamalleen kotiintoimituksen ajankohdalle. Lisäksi asiakas voi halutessaan valita vaihtoehdon, jossa paketti jätetään ovelle, vaikka asiakas ei olisi kotona. Nämä uudistukset ovat nyt käytössä kaikissa suurimmissa kaupungeissa ja pian koko maassa.

Hollmérus uskoo verkkokaupan ja pakettien kotiinkuljetusten kysynnän kasvavan edelleen. Postin teettämän Suuren verkkokauppatutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista osti vähintään kerran tai useammin kuussa verkkokaupoista viime vuonna. Posti toimitti vuonna 2019 asiakkailleen yli 50 miljoonaa pakettia.

Pakettien säilytysaikaa pidennettiin väliaikaisesti 21 päivään

Koronan takia Posti on pidentänyt pakettien säilytysaikaa pakettiautomaateissa ja posteissa aiemmasta 7 päivästä 21 päivään. Pidennetty säilytysaika jatkuu valmiuslain voimassaolon ajan. Lähetykset noudetaan edelleen pääosin 1-2 päivän aikana, mutta muutoksella Posti halusi varmistaa, että vastaanottajat ehtivät noutaa lähetyksensä koronaepidemian vaikutuksista huolimatta.

Yksittäisiä pakettiautomaatteja on jouduttu sulkemaan, koska ne sijaitsevat suljetuissa kiinteistöissä mm. yliopistorakennuksissa.

Myös ruokaostosten kotiinkuljetusten tarve on lisääntynyt poikkeusolojen takia. Viime viikolla Posti ryhtyi kuljettamaan Järvenpään Citymarketin verkkokaupan ruokatilauksia kaupunkilaisille. Postin tytäryhtiön Transvalin työntekijät keräilevät lähetykset kaupassa.

Jakajat ja kuljettajat ovat arjen sankareita

Virusepidemian vuoksi Posti tiukensi turvallisuusohjeitaan jo ennen valmiuslain voimaan astumista. Normaalista tavasta poiketen lähetystä ei luovuteta vastaanottajalle käteen vaan Postin kuljettaja soittaa ovikelloa ja asettaa lähetyksen oven eteen. Kuljettaja ei myöskään pyydä vastaanottajalta allekirjoitusta, vaan toimitus kirjataan kuljettajan toimesta Postin järjestelmään.

Hollmérus korostaa, että koronatilanteessa työntekijöiden turvallisten työolosuhteiden takaaminen sekä asiakkaiden turvallisuudesta huolehtiminen ovat Postille ensisijainen prioriteetti.

- Palveluala toimii nyt erittäin vaikeissa ja hankalissa olosuhteissa. Postin jakajat ja kuljettajat ovat myös arjen sankareita. He huolehtivat, että suomalaiset saavat postinsa ja pakettinsa kriisin keskelläkin. Haluan kiittää myös lukuisia kumppaneitamme. Paketteja ja tavaroita kuljettaa yli 400 paikallista kuljetusyritystä ja yli 800 kumppania ylläpitää postin palvelupisteitä, kiittää Hollmérus.