Postin ohje Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoon liittyen: Näin teet lomake-eston ja muuttosuojauksen (PÄIVITETTY 30.10.2020)

25.10.2020

PÄIVITETTY 30.10. 2020: Lauantain ja sunnuntain aikana tulevat tilaukset saadaan voimaan myös viikonloppuna, vahvistukset tilauksen aktivoinnista lähetetään asiakkaille maanantaina. 

PÄIVITETTY 26.10.2020: Tarkennettu lomake-eston ja muutosuojauksen eroa. 

Posti ja viranomaiset suosittelevat erilaisia suojaustoimenpiteitä, jos olet joutunut Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron kohteeksi. Huomioithan, että osoitteesi suojaamiseksi olet tarvittaessa yhteydessä myös Digi- ja väestötietovirastoon (DVV). 

Lomake-esto

Tekemällä lomake-eston varmistat, että vaikka henkilötietosi olisi varastettu, kukaan ei voi tehdä osoitteesi muuttoilmoitusta paperisella lomakkeella.

Kirjaudu sisään palveluihimme joko verkkosivuillamme tai puhelimeen ladattavassa OmaPosti-sovelluksessa ja valitse EI [englanniksi NO, ruotsiksi NEJ] (paperilomakkeen käyttökielto).

Lomake-eston tekeminen Postin verkkosivuilla: Kirjaudu sisään > "lisää" > Muuttoilmoitus > Yhteystiedot ja luovutuskielto > Tilaaminen paperilomakkeella

Lomake-eston tekeminen OmaPostin sovelluksessa puhelimessasi: Muuttoilmoitus > Yhteystiedot ja luovutuskielto > Tilaaminen paperilomakkeella

Muuttosuojaus

Muuttosuojaus kannattaa tehdä, jos henkilötietosi sekä pankkitunnuksesi tai muut vahvan tunnistautumisen tiedot (mobiilivarmenne, henkilökortti tai Postin myöntämä kertakäyttötunnus) on varastettu.

Muuttosuojaus vaikuttaa niin, että osoitettasi ei pääse muokkaamaan myöskään verkossa, ellet itse suojausta pura. Kun suojaus on päällä, myöskään jakelun keskeytyksen tekeminen ei onnistu. Käytännössä se tarkoittaa, että et voi keskeyttää postinjakeluasi osoitteeseesi esimerkiksi lomasi aikana.

Tee muuttosuojaus näin:

Kirjaudu sisään tästä > Valitse: Muuttosuojaus, palautetta Postinohjaus- tai Lähilaatikkopalvelusta.

Kirjoita viestiin, että haluat itsellesi muuttosuojauksen ja lisää myös puhelinnumerosi mahdollisia varmistuksiamme varten.

Esimerkkiviesti, kun olet kirjautunut verkossa palveluumme: ”Haluan Postin muuttosuojauksen, p. 040 1234567.”

Muuttosuojausta et voi tilata soittamalla asiakaspalveluumme, koska haluamme olla täysin varmoja henkilöllisyydestäsi ennen palvelun päälle laittamista. Voit kuitenkin tilata palvelun päälle myös kirjeitse. Muistathan, että tilaus täytyy tällöin olla allekirjoitettu omakätisesti.

Lähetä kirje osoitteeseen:

Posti Oy
Osoitepalvelut "Muuttosuojaus"
PL 777
00011 POSTI

Muuttosuojaus koskee vain Postia. Digi- ja väestötietovirastoon (DVV) muuttosuojaus täytyy pyytää ja asettaa erikseen.

Muuttosuojauksen tilanneet saavat Postilta henkilökohtaisen vahvistuksen. 

Kun haluat purkaa muuttosuojauksen

Tee purkupyyntö samassa paikassa, missä otit muuttosuojauksen käyttöön:

Posti.fi > Kirjaudu sisään > Omat tiedot > Palaute: Ota yhteyttä asiakaspalveluun > Palautetta Postinohjaus- tai Lähilaatikkopalvelusta

Voit pyytää purkamaan muuttosuojauksen myös kirjeitse.

Lähetä kirje osoitteeseen:

Posti Oy
Osoitepalvelut "Muuttosuojaus"
PL 777
00011 POSTI

Muuttosuojauksen purku koskee vain Postia. Digi- ja väestötietovirastoon (DVV) muuttosuojauksen purkupyyntö täytyy pyytää ja asettaa erikseen.

Näet lisää viranomaisten suojausohjeistuksia muun muassa näistä paikoista: