Postin kuljetus Suomen ja Iso-Britannian välillä hidastuu liikennerajoitusten takia

21.12.2020

Päivitys 8.1. 

Koronapandemia ja Brexit vaikuttavat kuljetusyhteyksiin ja hidastavat edelleen postin kulkua Suomen ja Iso-Britannian välillä. Pitkiäkin viiveitä on sekä Suomesta lähtevissä että Suomeen saapuvissa lähetyksissä.

On myös hyvä huomioida, että lähetysten seurannassa voi esiintyä puutteita eikä toimitusaikalupausta voida taata.

******

Postin kulku Suomen ja Iso-Britannian välillä hidastuu matkustajalentoliikenteen keskeyttämisen takia. Traficom on päättänyt, että matkustajalentoliikenne keskeytyy maiden väillä kahdeksi viikoksi 21.12.2020 alkaen. Viivästyksiä on odotettavissa sekä Suomesta lähteviin että Suomeen saapuviin lähetyksiin.

Posti on jo aiemmin hakenut aktiivisesti uusia yhteyksiä lentorahtikapasiteetin vähentymisen takia myös maa- ja merikuljetuksista.

- Me Postissa seuraamme tilannetta tiivisti, ja kerromme asiakkaillemme heti, kun uutta tietoa on saatavilla. Valitettavasti viiveiltä ei voida välttyä, sanoo Sami Finne, verkkokaupan palveluista vastaava johtaja.

- Verkkokaupan puolella asiakkaitamme voi helpottaa tieto, että useat verkkokaupat Iso-Britanniassa ovat Brexitin takia avanneet varastoja myös Manner-Eurooppaan. Tällöin lähetys voi lähteä esim. Saksasta, Belgiasta tai Puolasta, joista toimitukset kulkevat tällä hetkellä normaalisti. Tarkista siis lähetyspaikka verkkokaupasta, josta olet tilaamassa tuotteita, kehottaa Sami Finne.

Koronapandemian tuoman liikennerajoituksen lisäksi myös Brexit tulee aiheuttamaan viivästyksiä Iso-Britannian liikenteeseen lähiviikkoina.