Postin jakamat viranomaisten koronatietopaketit ovat jo perillä

09.04.2020

Posti on ollut mukana jakamassa viranomaisten kansalaiskirjettä koronavirukseen liittyen. Postin tehtävänä oli jakaa tärkeä tietopaketti osassa Suomea, osa maasta on hoidettu toisen jakeluyrityksen toimesta.

Postin tehtäväksi annetuilla postinumeroalueilla kansalaiskirjeet on jaettu 2. huhtikuuta Helsingin alueella ja eilen keskiviikkona 8. huhtikuuta ja tänään torstaina 9. huhtikuuta.

- Postinjakajiltamme saadut tiedot jakelureiteiltä kertovat, että meidän osuutemme on saatu jaettua sovitulla tavalla perille koteihin. Tässä koronakriisissä eri toimijoiden välisen yhteistyön merkitys on korostunut entisestään. Meille postilaisille on luontaista ja tärkeää olla osa yhteiskuntavastuuta tässäkin tilanteessa, kertoo Sami Reponen Postista.

Keminmaalla ja Virroilla kansalaiskirjettä jaetaan osaan talouksista pääsiäisen jälkeen, koska Posti ei saanut riittävää määrää kirjeitä jaettavaksi kaikkiin koteihin.

Jokainen jakeluyritys vastaa asiakkaille omasta toiminnastaan

Postille tehtäväksi annetulta alueelta palautteen voi antaa asiakaspalvelumme kautta nettisivuiltamme posti.fi löytyvällä asiointilomakkeella.

Muiden alueiden osalta palautetta voi antaa Suomen Suoramainonnalle heidän verkkosivuillaan olevan ohjeistuksen mukaisesti.

Hallitus päätti 12. maaliskuuta lähettää tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin osana koronaviruksen leviämisen hillitsemistä. Kirjeen on toteuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Kirjeellä pyritään varmistamaan, että jokainen kansalainen saa tietoa koronaviruksesta ja virukseen varautumisesta.