Postin hoivapalvelut ja Stella Care yhdistyvät

02.09.2020

Posti Group Oyj ja Stella Care Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Stella Care Oy ostaa Posti Kotipalvelut Oy:n koko osakekannan.

Posti Kotipalvelut Oy tarjoaa monipuolisen valikoiman kotihoidon ja henkilökohtaisen avun palveluita ympäri Suomea. Palveluita tuotetaan henkilöasiakkaille pääasiassa kuntien kumppanina. Yhtiö työllistää noin 700 hoiva-alan ammattilaista.

Stella Care puolestaan on osa Stella-konsernia, joka on yksi johtavista toimijoista kotiin vietävissä palveluissa Suomessa. Yhtiö työllistää noin 1 300 kotihoidon ja kotipalveluiden ammattilaista ja sillä on yli 5 000 asiakasta. Stellan suurin palvelualue on kotihoidon palvelut, minkä lisäksi yhtiö tarjoaa kotisiivousta usealla paikkakunnalla.

Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia Posti Kotipalvelut Oy:n työntekijöiden työsuhteisiin tai asiakassuhteisiin. Yrityskauppa astui voimaan 1.9.2020, yhtiöt eivät julkaise kauppahintaa.

Yrityskauppa on linjassa Postin strategian kanssa, jonka mukaan Posti jatkaa määrätietoista uudistumista ja keskittymistä ydinliiketoimintoihin. Posti hakee kasvua erityisesti paketti ja verkkokauppa- sekä logistiikkaliiketoiminnasta, joissa yhtiö näkee merkittävää potentiaalia tulevaisuudessa.

– Olen iloinen ja ylpeä, että ammattitaitoiset, sydämelliset ja vastuulliset hoiva-alan ammattilaisemme liittyvät joukkueeseen, jonka ydinliiketoimintaa on nimenomaan hoiva-ala. Arvostamme hoiva-alan ammattilaisten työtä. Olemme tyytyväisiä, että asiakkaamme saavat kumppanikseen Stellan, joka voi tarjota entistä laajemman palveluvalikoiman. Asiakkaamme kohtaavat kodeissaan yrityskaupan jälkeenkin saman, tutun hoiva-ammattilaisen kuin nykyisinkin, sanoo Posti Kotipalveluiden liiketoimintajohtaja Jani Lindström.

– Haluan toivottaa Posti Kotipalveluiden kollegani lämpimästi tervetulleeksi osaksi työyhteisöämme, sanoo Stellan toimitusjohtaja Jarno Karhinen.

– Kotihoito ja erilaiset kotipalvelut ovat aivan keskeisessä asemassa, kun ratkaisemme väestön ikääntymisestä aiheutuvia yhteiskunnallista haasteita. Merkittävästi isompana toimijana pystymme entistä vahvemmin vastaamaan näihin haasteisiin, Karhinen toteaa.

Julkisen sektorin kuljetuspalvelut eivät kuulu yrityskauppaan

Järjestely ei koske Postin julkisen sektorin kuljetuspalveluita, kuten ateria- tai laboratoriokuljetuksia, hoitotarvikkeiden tai esimerkiksi kirjaston kirjojen kuljetuksia.

Järjestelyn seurauksena Posti Group Oyj:stä tulee Stella Care Oy:n vähemmistöomistaja ja omistus kirjataan jatkossa Postin konsernitilinpäätöksen muihin pitkäaikaisiin sijoituksiin. Yrityskaupalla ei ole vaikutusta Posti Group Oyj:n vuoden 2020 näkymiin.