Postin Elielinaukion myymälästä palveluja 29.7. asti – asiakkaille on Helsingin keskustassa 16 muuta palvelupistettä

12.03.2020

Elielinaukion myymälästä luovutaan, mutta palveluja saa muista Postin palvelupisteistä.

”Postin palveluja saa jatkossakin Helsingin keskustasta. Kumppaneiden palvelupisteitä ja pakettiautomaatteja lisäämällä palvelut on saatu tuotua entistä lähemmäs asiakkaitamme. Postilla on yhteensä 16 palvelupistettä noin kilometrin säteellä Helsingin rautatieasemasta”, johtaja Kaisa Ilola Postista kertoo.

Helsingissä on tällä hetkellä 28 täyden palvelun postia. Kaikki palvelupisteet löytyvät Postin nettisivuilta posti.fi/postit. Postimerkkejä myydään kymmenissä ydinkeskustan liikkeissä, kuten ruoka- ja kirjakaupoissa sekä useimmissa kioskeissa. Pakettiautomaatteja on rautatieasemalla ja keskustan kauppakeskuksissa.

Alueen asukkaille tiedotetaan tarkemmin muutoksesta kirjeitse kotiin heinäkuussa. Muutoksella ei ole vaikutusta Postin muihin palveluihin.

”Posti avasi viime syksynä ydinkeskustaan myös verkkokauppaan keskittyvän tilan Boxin (Keskuskatu 3), josta olemme saaneet asiakkailta paljon positiivista palautetta. Boxissa on pakettiautomaatit, ja sieltä voi lähettää niin paketteja kuin kirjepostiakin”, Ilola sanoo.

Muutoksen taustalla ovat asiakkaiden muuttuneet asiointitarpeet

”Verkkokaupan kasvaessa ja digitaalisen asioinnin lisääntyessä perinteisten myymälöiden rooli on muuttunut. Kirjepostin määrän vähentyessä myymälässä asioivista asiakkaistamme jopa 80 prosenttia on joko viemässä tai noutamassa pakettilähetystään. Jo nyt suurin osa suomalaisista käyttää enenevässä määrin pakettiautomaatteja ja digikanavia. Automaattien kautta lähetettyjen ja noudettujen pakettien määrä kasvoi 40 % vuodesta 2018 vuoteen 2019”, Kaisa Ilola sanoo.

Asiakastarpeen muuttumisen lisäksi Elielinaukion myymälää koskevaan suunnitelmaan vaikuttaa Postin omien myymälöiden kustannukset - keskeistä sijaintia, pinta-alaltaan isoa myymälää tai laajoja palveluaikoja on hyvin vaikeaa ylläpitää kannattavasti. Posti ei ole omistanut Postitalona tunnettua Elielinaukion kiinteistöä 20 vuoteen. Myymälän tilat on vuokrattu Postille pitkäaikaisella vuokrasopimuksella, ja tiloihin ryhdytään etsimään uutta vuokralaista.

Elielinaukion myymälään liittyvät suunnitelmat ovat osa suurempaa muutosta Postin palvelupisteverkostossa. Paljon käytetyt palvelut tuodaan lähelle asiakkaita. Posti on kaksinkertaistanut palvelupisteidensä määrän kymmenessä vuodessa. Automaattien määrää on lisätty voimakkaasti ja digipalvelut OmaPosti-sovelluksen kautta ovat saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta.