Postin digitaalista OmaPosti-palvelua käyttää jo yli 900 000 suomalaista kuukausittain

16.10.2020

Postin digitaalisella OmaPosti-palvelulla on jo yli 900 000 kuluttaja-asiakasta, jotka asioivat palvelussa aktiivisesti. Vuonna 2018 lanseeratulla maksuttomalla OmaPostilla voi muun muassa vastaanottaa ja arkistoida kirjeet, maksaa laskuja, lähettää paketteja sekä seurata verkko-ostoksia ja muita saapuvia lähetyksiä ajantasaisesti. OmaPosti toimii kaikilla päätelaitteilla, mutta eniten palvelua käytetään mobiilisti. Kaikkiaan OmaPostin on ottanut käyttöön lähes 1,4 miljoonaa suomalaista.

-Koronan kiihdyttämän verkkokaupan kasvun myötä OmaPostin käyttäjämäärät ovat olleet kovassa kasvussa. Käytetyin palvelu on saapuvien lähetysten seuranta, mihin olemme myös tehneet hiljattain monia uudistuksia, kertoo Postin Business Technology and Design -yksikön vetäjä Timo Korander.

Suuri verkkokauppatutkimus 2020 mukaan ostosten toimitusten osalta suomalaisten verkko-ostamista lisäävät viime vuotta vahvemmin pakettien seuranta ja ohjaus (37 %).  

-OmaPosti on tärkeässä roolissa lähetysten vastaanottamisen ja lähettämisen arvoketjussa. Palvelun jatkuvalla kehittämisellä tähtäämme maailman parhaaseen asiakaskokemukseen. Jo nyt suurimmalla osalla jakelualueista OmaPostissa voi valita sopivan toimitusajan kotiin toimitettavalle lähetykselle tai vastaanottaja voi ohjata kotiin kuljetettavan lähetyksen halutessaan toiseen noutopaikkaan. Koronan myötä myös ovelle jättö -palvelu on ollut kovin suosittu​, Korander täydentää.

OmaPosti palkittiin kansainvälisellä logistiikka-alan tunnustuksella kesäkuussa, kun sille myönnettiin The World Post & Parcel Awards -kilpailussa voitto Postal E-Commerce -kategoriassa.

Huijausviestejä liikkeellä myös OmaPosti-sovelluksen nimissä

Postin nimissä on liikkeellä huijausviestejä, nyt myös OmaPosti -sovellukseen liittyen. Posti tekee yhteistyötä viranomaisten ja Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa huijausten kitkemiseksi ja lisäämällä kansalaisten tietoisuutta huijauksista. Postiin liittyvistä huijauksista on liikkeellä kolme erilaista huijaustyyppiä. Kyberturvallisuuskeskuksen ohjesivusto Postin liittyvissä huijausviesteistä löytyy täältä.

OmaPosti-sovellus on turvallista ladata App Store – tai Google Play -sovelluskaupasta. Sovelluksen voi ladata sovelluskaupoista ilmaiseksi. Sovelluksen julkaisija on Posti Group Oyj. Applen sovelluskaupassa käyttäjät ovat antaneet sovellukselle arvosanaksi 4,4/5