Box by Posti sai kansainvälisen logistiikka-alan palkinnon

14.10.2020

Box by Posti on voittanut kansainvälisen logistiikka-alan palkinnon Parcel and Postal Technology International Awards -kilpailussa. Postin innovatiivinen tila palkittiin kilpailussa innovatiivisesta viimeisen mailin jakeluratkaisusta. Box by Posti yhdistää verkkokauppiaat ja kuluttajat uudella tavalla samaan tilaan.

Viime vuoden marraskuussa Helsinkiin Keskuskadulle avatun Box by Postin tarkoitus on tehdä verkko-ostosten noutamisesta ja palautuksesta mahdollisimman helppoa. Tilassa on mm. jättimäinen pakettiautomaatti, sovituskopit, ja digitaalinen kioski.

”Box by Postista on noudettu ensimmäisen vuoden aikana kymmeniä tuhansia paketteja ja sieltä on lähetetty tuhansia paketteja”, kertoo Postin brändistä ja asiakaskanavista vastaava johtaja Kaisa Ilola.

”Jos asiakas on tilannut verkkokaupasta vaatteita, hän voi sovittaa niitä saman tien paikan päällä. Jos vaatteet pitää palauttaa, se onnistuu heti ilman turhaa lenkkiä kodin kautta. Lähetysmateriaalit voi jättää meille kierrätettäviksi tai muiden käytettäviksi. Verkkokaupan ja kodin väliltä on puuttunut pala, jonka keskeisellä paikalla sijaitseva Box by Posti täyttää”, Ilola sanoo.

Box by Posti on kuluttajien palvelupisteen lisäksi myös verkkokauppiaiden tila. ”Koti- ja ulkomaiset verkkokauppiaat voivat järjestää täällä mm. pop up -tapahtumia ja myydä omia tuotteitaan. Boxissa onkin tähän mennessä pidetty niin muotinäytöksia kuin seminaareja. Myös näyteikkunamme ovat verkkokauppiaiden käytössä, useampi kotimainen brändi nähdään esillä esimerkiksi tulevassa sesongissa”.  

Paras viimeisen mailin innovaatio

Posti- ja logistiikka-alan toimijat voivat ehdottaa kilpailutöitä Parcel and Postal Technology International Awards -kilpailuun vapaasti. Parhaista ehdotuksista kootaan shortlista, josta kansainvälinen asiantuntijaraati valitsee voittajat. Posti voitti tänä vuonna sarjan, jossa palkittiin kaikista innovatiivisin viimeisen mailin ratkaisu (Final Mile Innovation of the Year Award). Box by Posti palkittiin virtuaalisessa Parcel+Post Expo -tapahtumassa tiistai-iltana 13.10.

12:sta kertaa järjestetyssä Parcel and Postal Technology International Awards
-kilpailussa jaettiin palkinnot yhteensä kahdeksassa eri sarjassa:

https://www.parcelandpostvirtuallive.com/en/