Postia varusmiehelle -kampanja käynnistyi

04.05.2020

Puolustusvoimat ja Posti aloittivat yhteisen kampanjan #Postiavarusmiehelle. Kampanjan tavoite on kannustaa läheisiä muistamaan palveluksessa olevia varusmiehiä korteilla tai kirjeillä. Vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta posti kulkee varuskuntiin normaalisti.

Poikkeusolojen vuoksi varusmiehet joutuvat olemaan tavallista pidempiä aikoja kiinni palveluksessa, eikä varuskunnissa saa käydä vieraita. Läheisistä erossa oleminen voi tuntua raskaalta. Kirjeen tai kortin saaminen voi ilahduttaa palvelusarkea.

Perinteiseen korttiin tai kirjeeseen liittyy henkilökohtainen, lämmin ajatus. Aidot kirjeet ja kortit myös säilytetään helposti pidempään kuin sähköiset viestit.

Myös varusmiehet voivat halutessaan muistaa omia läheisiään kirjepostilla. Sotilaskodeista sekä sotilaskotiautoista saa postimerkkejä sekä kortteja.

Kampanjan edetessä Posti huomioi varusmiehiä lahjoittamalla heille käyttöön postimerkkejä, jotta he voivat muistaa myös omia läheisiään.

Kirjeenä voi lähettää myös alle 3 cm paksuisia lahjoja, kunhan sisältö ei ole särkyvää. Postittamisessa kannattaa käyttää esimerkiksi pehmustettua kuorta, kuplapussia. Kirjeen kokonaispaksuus saa olla enintään 3 cm ja paino 2 kg.

Kirjeen lähettämiseen tarvitaan vastaanottajan tiedoista seuraavat asiat:

Varusmiehen nimi
Joukko-osasto
joukkoyksikkö
perusyksikkö
PL numero
Postinumero ja postitoimipaikka

Joukko-osastojen yhteystiedot löytyvät Puolustusvoimien yhteystiedot-sivulta. Lisätietoa kampanjasta Postia varusmiehelle -sivulta.

#postiavarusmiehelle

Posti avaa 13. toukokuuta oman kampanjasivuston posti.fi/postiavarusmiehelle, josta löytyy käytännön ohjeita kirjeiden ja korttien lähettämiseen.