Postin palvelut muuttuvat Kouvolassa – postipalveluita saa 5.10. lähtien Kauppakeskus Veturin K-Citymarketista

17.08.2020

Postin palveluihin tulee Kouvolassa muutoksia, kun Postin oman myymälän palvelut siirretään Kauppamiehenkadulta maanantaina 5.10. Kauppakeskus Veturin K-Citymarketissa palvelevaan uuteen postiin.

Muutoksen taustalla on Postin palvelupisteverkoston uudistaminen. Posti kertoi kesäkuussa 2019 luopuvansa osasta omia myymälöitä, joista Kouvolan myymälä on yksi.

Uusi posti palvelee K-Citymarket Kouvolassa osoitteessa Tervasharjankatu 1, 45720 Kuusankoski. Kouvolan uudessa postissa on jatkossakin täysin samanlainen palveluvalikoima kuin nykyisessä Postin omassa myymälässä. Posti palvelee K-Citymarket Kouvolan laajoina aukioloaikoina ma–pe klo 8–21, la klo 8–20 ja su klo 10–20.

Postin palvelupistetarjontaa Kouvolassa täydentää myös OmaPosti-kioski, joka avataan maanantaina 24.8. Kauppakeskus Valtariin osoitteessa Kouvolankatu 15, 45100 Kouvola. Asiakkaat voivat hoitaa OmaPosti-kioskissa itsepalveluperiaatteella yleisimpiä postiasioita kuten pakettien vastaanottamista sekä pakettien ja kirjeiden lähettämistä. Kioskissa on myös iso pakettiautomaattialue.

”Nykyään lähin posti on käytännössä siellä missä asiakas liikkuu. OmaPosti-palvelun avulla paketteja voi ohjata lähipostin sijaan itselle sopivimpaan automaattiin tai muuhun Postin palvelupisteeseen. Kouvolan alueelle olemme sijoittaneet tähän mennessä jo 12 Postin automaattia, joista voi vastaanottaa ja lähettää paketteja. Kaikkien automaattien sijainnit voi tarkistaa helposti Postin nettisivuilta”, Postin palvelupisteverkoston johtaja Heiko Laubach sanoo.

 

Palvelupisteiden laajaa aukioloaikaa ja hyvää sijaintia arvostetaan

Asiakkaat ovat toivoneet Postin palvelupisteiltä laajaa aukioloaikaa ja sijaintia muiden asiointireittien yhteydessä. Tämän vuoksi Posti kasvattaa voimakkaasti palvelupisteidensä määrää.

Postipalveluja saa nykyään useammasta paikasta kuin ennen. Kun kirjepostin määrä vähenee, yhä useamman asiakkaan postiasiointi liittyy pakettien lähettämiseen tai vastaanottamiseen. ”Verkkokaupan kasvun vuoksi Postin myyntipisteiden määrää on sopeutettu muuttuneeseen tarpeeseen ja automaattien määrää on lisätty. Jatkossa jokaisen suomalaisen lähietäisyydellä on Postin palvelupiste”, Laubach kertoo.

Postin palvelupisteverkosto koostuu Postin omista myymälöistä, Postin kumppaneiden hoitamista palvelupisteistä sekä automaateista. Postin kumppanien ylläpitämät postit ja pakettiautomaatit ovat palveluyritysten yhteydessä, jotka ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Postilla on tällä hetkellä noin 850 henkilökohtaisen palvelun postia, 50 yrityspistettä ja lähes 1 900 automaattia. Kuluvan vuoden aikana automaattiverkostoa kasvatetaan 2 200:aan automaattiin.