Posti rikkoi vain viikon vanhan pakettiennätyksen – jouluostokset tilataan tänä vuonna netistä

08.12.2020

Posti teki jälleen viime viikolla pakettiennätyksen: yhteensä 1,9 miljoonaa pakettia viikossa. Aiempi ennätys, 1,5 miljoonaa pakettia, tehtiin edellisellä viikolla.

Koronan myötä joulukauppa on siirtynyt entistä enemmän verkkoon. Juuri ennen Black Friday -kampanjoita voimaan tulleet uudet koronarajoitukset kiihdyttivät verkko-ostamista entisestään. Postin tuoreen tutkimuksen mukaan yli kaksi ja puoli miljoonaa suomalaista aikoo tänä vuonna hankkia joululahjoja verkkokaupasta. Verkkokaupan lisäksi myös vertaiskauppa on ennätyksellisen vilkasta. Viime viikolla kuluttajien välisten pakettien määrä nousi jopa 70 prosenttia alkuvuoteen verrattuna.

– Kiitos asiakkaille, jotka ovat hakeneet paketit nopeasti Tilaa vapautuu seuraavien asiakkaiden paketeille sitä mukaa, kun lähetyksiä noudetaan ja kaikki saavat näin pakettinsa nopeammin. Pienessä osassa toimituksia voi olla hetkellistä viivettä ja toivomme asiakkailta malttia, jos toimitus kestää nyt hieman pidempään, sanoo Postin paketti- ja verkkokauppapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kässi.

Postin seurannan mukaan paketit noudetaan kaikkein nopeimmin seuraavilla paikkakunnilla: Hailuoto, Tervo, Sonkajärvi, Salla ja Reisjärvi. Jos lähetys ei mahdu alkuperäiseen noutopaikkaan, se ohjataan mahdollisimman lähelle toiseen noutopaikkaan. Sesongin aikana automaattien täyttökertoja on lisätty ja nyt monia automaatteja täytetään useita kertoja päivässä.

Posti on varautunut sesonkiin muun muassa avaamalla 200 noutopisteen kapasiteettia vastaavan väliaikaisen verkoston, ottamalla käyttöön seitsemänpäiväisen jakelun ja innovoimalla uusia ratkaisuja, kuten kotiinkuljetuksen yhteydessä koronaturvallisen paketin jättö ovelle -palvelun. Väliaikaisten noutopisteiden määrää kasvatetaan jatkuvasti ja uusia avataan tarpeen mukaan sesongin aikana. Sesonkiin on myös palkattu 2500 jouluapulaista.