Posti: Poikkeusjärjestelyt auttavat pakettien suuren määrän käsittelyssä – asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin reagoidaan nopeasti, nyt kirjeiden ja pakettien säilytysaika noutopisteissä palautetaan normaaliksi

22.04.2020

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on lisännyt verkkokauppaostoksia ja pakettimääriä jopa joulun huippusesongin tasolle. Jotta pakettien kulku on suuresta määrästä huolimatta nopeaa, Posti on tehnyt useita poikkeusjärjestelyjä, muun muassa noutopisteistä haettavien pakettien ja kirjeiden säilytysaikoihin.

Sälytysaikamuutos oli väliaikainen ja olisi ollut voimassa enintään valmiuslain loppuun asti. Pidennettyyn säilytysaikaan ei nyt kuitenkaan ole analysoidun tiedon perusteella tarvetta.

Palvelutapahtumista kerätyn tiedon ja asiakkailta saadun palauteteen perusteella posteista ja automaateista noudettavien pakettien säilytysaika palautetaan pidennetystä 21 päivästä normaaliksi eli seitsemän (7) päivän mittaiseksi. Posteista noudettavien kirjeiden ja ulkomaan pakettien osalta säilytysaika palautetaan neljäntoista (14) päivän mittaiseksi. Säilytysajan palauttaminen tapahtuu 25. huhtikuuta alkaen. Säilytysajan pituus näkyy postinsaajalle lähetetyssä saapumisilmoituksessa.

- Halusimme tukea asiakkaitamme nopeasti muuttuneessa tilanteessa ja pidensimme pakettien sekä kirjeiden säilytysaikaa noutopisteissämme. Koronatilanne ei kuitenkaan ole analyysimme perusteella vaikuttanut kovin paljon asiaan, vaan valtaosa asiakkaista on noutanut lähetyksensä kiitettävän nopeasti eli 1-3 päivässä ja näin osaltaan nopeuttanut muidenkin pakettien kulkua, kiittää Jarmo Ainasoja Postista.

Pitkän säilytysajan paketteja on vain muutama prosentti kaikista noutopisteistä noudettavista paketeista. Vaikka niitä on määrällisesti vähän, ne voivat ajoittain ruuhkauttaa vilkkaimmin käytetyissä noutopisteissä tilannetta. Lyhyt noutoaika nopeuttaa pakettien kulkunopeutta vapauttamalla lokerikon tai postissa olevan hyllypaikan.

Muistilista postinsaajille lähetysten noutamista varten

Säilytysajan palauttaminen 25. huhtikuuta normaaliksi tarkoittaa, että

Lisätietoja säilytettävistä lähetyksistä ja niiden noudoista löydät nettisivuiltamme kohdasta Usein kysyttyä koronasta.

Väliaikaisia noutopisteitä ja kotiinkuljetuksia lisätään koko ajan

Pakettien poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi Posti on ottanut käyttöön pakettien lajittelua varten uusia tiloja ja lisännyt kuljetuksia. Paketteja lajitellaan ja kuljetetaan Postin noutopisteisiin tihennetyllä aikataululla, myös viikonloppuisin. Kotiinkuljetukset ovat lisääntyneet ja niitäkin tehdään viikonloppuisin.

Posti on avannut väliaikaisia pakettien noutopisteitä. Niitä avataan lisää erityisesti ruuhkaisimmille paikkakunnille.

- Kiitos asiakkaillemme hyvästä yhteistyöstä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Meille on tärkeää, että voimme nopeasti reagoida erilaisiin tilanteisiin ja tukea myös niitä, jotka haluavat tai tarvitsevat palveluja kotiovelle asti. Kotipakettimme suosio on sen osoittanut. Me kuuntelemme palautteita ja teemme kaikkemme myös tässä poikkeustilanteessa, että palvelut toimivat moitteettomasti, Jarmo Ainasoja kertoo.