Posti ostaa ruotsalaisen logistiikkayhtiö Aditro Logisticsin

24.02.2020

Posti vahvistaa asemaansa Ruotsissa ja Norjassa strategiansa mukaisesti ostamalla Aditro Logisticsin, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista sopimuslogistiikkayrityksistä. Yrityskauppa tukee Postin tavoitetta kasvaa erityisesti paketin ja verkkokaupan sekä logistiikan palveluissa.

Posti, Valedo Partners ja muut Aditro Logisticsin omistajat ovat allekirjoittaneet 24.2.2020 sopimuksen, jonka mukaan Posti ostaa Aditro Logistics AB:n koko osakekannan.

Aditro Logistics perustettiin Ruotsin Jönköpingissä vuonna 1973 nimellä Dila Logistik AB. Yhtiön tarjoomaan kuuluu laaja valikoima logistiikkapalveluita, kuten varasto-, henkilöstövuokraus- ja kuljetuspalvelut. Aditro Logisticsilla on houkutteleva sekä hyvin monipuolinen ja uskollinen asiakaskunta. Yhtiöllä on kuusi varastoa Ruotsissa ja yksi Norjassa, ja niiden yhteenlaskettu varastotila on noin 230 000 neliömetriä.

Viime vuosina Aditro Logistics on kasvanut kannattavasti ja orgaanisesti sekä selvästi markkinoita nopeammin. Vuonna 2019 Aditro Logisticsin liikevaihto oli noin 100 miljoonaa euroa (noin 1 100 miljoonaa Ruotsin kruunua). Yhtiöllä on 1 100 kokoaikaista työntekijää, joista 1 050 työskentelee Ruotsissa ja 50 Norjassa.

Aditro Logisticsin ostaminen vauhdittaa Postin logistiikkapalveluiden kasvua. ”Posti kasvaa strategian mukaisesti, ja tämä yrityskauppa vahvistaa asemaamme Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Yhdessä voimme auttaa asiakkaitamme parantamaan heidän kilpailukykyään”, sanoo Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto. ”Suomessa yhtiömme Transval Group on markkinajohtaja logistiikan ulkoistusratkaisuissa. Aditro Logisticsin myötä olemme suurimpien toimijoiden joukossa nyt myös Ruotsin ja Norjan markkinoilla. Näin voimme paremmin kehittää ja laajentaa palveluvalikoimaamme asiakkaillemme Pohjoismaissa”, Kuusisto jatkaa.

”Tämä kauppa on loistava asia sekä meille että asiakkaillemme”, sanoo Aditro Logisticsin toimitusjohtaja Johannes Gussander. ”Meillä on yli 40 vuoden kokemus varasto-, henkilöstövuokraus- ja kuljetuspalveluiden tarjoamisesta monipuoliselle asiakaskunnalle. Olemme myös kasvaneet kannattavasti ja orgaanisesti. Yhdistämällä voimamme Postin kanssa voimme oppia toisiltamme sekä laajentaa tarjontaamme ja kehittää nykyisiä logistiikan ulkoistusratkaisuja uudelle tasolle”, Gussander jatkaa.

Kaupan toteuduttua Aditro Logistics jatkaa toimintaansa itsenäisenä liiketoimintaryhmänä osana Postia, ja sen toimintaa johtaa Johannes Gussander, Aditro Logisticsin nykyinen toimitusjohtaja. Gussander raportoi Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusistolle.

Toteutuakseen kauppa vaatii vielä Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja Posti odottaa saavansa kaupan päätökseen vuoden 2020 toisella neljänneksellä.